Jihomoravané se po vlažném domácím startu a solidním vystoupení na ledě soupeře pokusí v pátek od půl sedmé večer strhnout vedení v sérii na svou stranu. „Pokud podáme podobně kvalitní výkon jako naposledy, můžeme doma na výhru pomýšlet," připomíná Režnar poslední duel.

V něm se Znojmu podařilo tým z třetího největšího města Rakouska díky poctivé hře ve vlastní obranné třetině vynulovat. „V úvodním utkání série jsme hráli hodně otevřený hokej, i proto měl soupeř daleko větší prostor trestat naše chyby. Poučení domácí prohrou jsme do druhého střetnutí šli s cílem vyvarovat se podobných hrubek a především vycházet ze zabezpečené obrany," povídá stratég. „A očividně se to povedlo. Musím přiznat, že spolupráce mezi beky a brankářem a vůbec hra obránců byla na vysoké úrovni," dodává.

Klíč k poslednímu vítězství 3:0 byla i disciplinovanost mužstva. Na trestné lavici strávili znojemští hokejisté pouhé čtyři minuty. „Udělali snad jen jeden zřejmý faul a podobně k tomu musíme přistoupit i tentokrát. Pokud nás totiž začnou rozhodčí vylučovat, dostane se Linec do tlaku a je možné, že promění třeba i každou třetí přesilovku," upozorňuje Režnar na kvalitu soupeře v početní převaze.

V trestání soupeřovy neukázněnosti je rakouský celek nejlepší v lize. V základní části vsítil třiašedesát přesilovkových gólů, dalšími osmi přesnými trefami se pak blýskl ve vyřazovací části.

MIROSLAV VOZDECKÝ