Předvánoční klid je pryč. Na extraligových stadionech dnes opět vzplanou emoce, nejvyšší hokejová soutěž se znovu rozjede. Závratným tempem.

Znojemské orly čeká po reprezentační přestávce kupa práce. Jen během příštího týdne sehrají čtyři zápasy. „Bude to fofr, protože podobným tempem se bude pokračovat až do půlky ledna. Většinou se hraje obden, jen párkrát budeme mít dva dny na vydýchání,“ hledí do blízké budoucnosti znojemský kouč Václav Sýkora.

Jeho mužstvo jde do boje takřka v plné síle. „Během pauzy se stihli marodi doléčit. Byla tam sice nějaká onemocnění, ale už je to v pořádku. Takže nám chybí jen dlouhodobě zraněný Radim Tesařík,“ říká Sýkora.

Hrát už může útočník Radek Haman i obránce Pavel Mojžíš. Blízko k návratu má i další bek Lukáš Chmelíř. „V nominaci zatím nebude, ale už je v pořádku,“ uvedl Sýkora.

Náročnou sérii odstartují Orli dnešním domácím zápasem s Vítkovicemi. „Určitě by bylo dobré se hned na úvod chytnout, i další zápasy by se nám pak hrály lépe. Chtěli bychom navázat na výkony, které jsme předváděli před pauzou,“ poukazuje znojemský kouč na dobrou formu ze začátku prosince.

O Vánocích se hokejisté takřka nezastaví. „Na nějakou pořádnou oslavu nebude čas. Jen Štědrý den, pak už zase musíme trénovat. Tak snad se dočkáme alespoň nějakých bodů, bylo by to skvělé,“ přeje si Sýkora.

Mezi orlí letku se vrátil útočník Aleš Padělek, který byl na měsíčním hostování v Karlových Varech výměnou za obránce Petra Mudrocha. „Očekáváme, že bude podávat kvalitní výkony. Kdyby se začal prosazovat i střelecky, bylo by to jen dobře. Ale hlavní je, abychom hráli dobře jako tým,“ podotkl Sýkora.

Během pauzy sehráli Orli přípravný zápas s reprezentační dvacítkou, které podlehli 1:2. „Byla to dobrá příprava, ale motivace a zápal byly určitě na straně soupeře, protože hráči ještě bojovali o nominaci,“ dodal znojemský trenér.

 

Orlí Vánoce

Středa 19. 12.
Znojmo – Vítkovice

Pátek 21. 12.
Plzeň – Znojmo

Neděle 23. 12
Znojmo – Slavia Praha

Středa 26. 12.
Ústí nad Labem – Znojmo

Pátek 28. 12.
Znojmo – Liberec

Neděle 30. 12.
Kladno – Znojmo