"O něčem podobném neuvažuji. Kdybych ale věděl, jak tým probudit, tak bych to udělal," řekl dnes ČTK Vlasák. Přiznal, že měl z nedělního vystoupení Orlů v Praze smutný pocit. "Hráči nebojovali, Slavia si s námi jen dobře zatrénovala. Určitě za špatný výkon padnou finanční postihy a chystám i pohovory s hráči i trenéry," dodal Vlasák.

Znojmu sice vyšel pod vedením nové trenérské dvojice Václav Sýkora, Pavel Hynek start do soutěže a z prvních tří zápasů získalo osm bodů, potom se však týmu přestalo dařit. Až v posledních třech zápasech na domácím ledě v Hostan aréně Znojmo porazilo postupně Litvínov, Zlín a Plzeň. "Zatím se nám ale podařily pouze tyto tři zápasy," podotkl Vlasák.

V dosavadním působení Znojma v extralize od roku 1999 prohráli Orli nejvyšším rozdílem 0:7 v lednu 2003 v Karlových Varech. Letos se jim podařilo tento neslavný klubový rekord hned dvakrát vyrovnat. Kolísavá forma ale provází znojemské hokejisty už od loňské sezony, kdy si připsali další těžké porážky na Kladně 1:7, v Litvínově 0:6 a v Třinci 2:7.