Úvod utkání patřil domácím. Hned v první minutě minul branku po Bílkově přihrávce z dobré pozice Řezníček, Západočeši měli i nadále převahu i díky Chvátalově vyloučení, ale další větší šanci měl až v 7. minutě Zucker, který se však po akci Milana Procházky dostal moc blízko k brankáři Trvajovi. Vzápětí už Energie slavila vedení, když Košťálovo zakončení ještě znojemský gólman vyrazil, ale na Kumstátovu dorážku už nestačil.

Potom zahrozil při signalizovaném vyloučení Milan Procházka, v následné početní převaze se Orli bez potíží ubránili. Znojmo udeřilo ve 13. minutě, kdy při hře čtyř proti čtyřem Bičánek z levého kruhu pro vhazování prostřelil Mensatora tvrdou ránou mezi betony. Vyrovnala se i hra, hosté povzbuzeni gólem začali více ohrožovat karlovarskou branku.

Ve druhé třetině se na vyloženou šanci dlouho čekalo. Oba celky pozorně bránily a gólmani pokusy z dálky bez větších problému likvidovali. Po polovině utkání promarnil dvě možnosti karlovarský Košťál, a poté, co Haman ze slibné pozice nezamířil přesně, měli další příležitosti získat opět vedení Západočeši. Kristek ani Melenovský ale těsně před sirénou Trvaje nepřekonali.

Do třetí dějství vstoupili aktivněji Znojemští a na druhé straně se přes jejich obranný val ve středním pásmu prosadil v 45. minutě Kumstát, ale Trvaj zasáhl efektně lapačkou. Energie postupně vytvářela tlak, po Kristkově přihrávce však nedotáhl koncovku bekhendem Melenovský. Při Eratově trestu se nedostal k dorážce před odkrytou brankou Kraft a už při plném počtu hráčů na ledě znojemský gólman kryl Košťálovu ránu z mezikruží.

Prodloužení neodvrátily ani přesilové hry. Domácí hráli jednu, hosté dvě, ale při té druhé svůj tlak ve vítězný gól neproměnili. Energie nastavení rychle ukončila, když po akci Skuhravého skóroval Kumstát.