Čtyři využité přesilovky pomohli znojemským Orlům k výhře nad Jihlavou. Té tak vrátili porážku z minulého týdne. Diváci očekávali příjezd jihlavské posily, Viktora Ujčíka. S týmem však nedorazil.

Znojmo mělo parádní vstup do utkání. Už v první minutě skóroval Pucher a v desáté letní posila Američan Thomas. Jenže pak jakoby Orlům došla šťáva. „Začali jsme výborně, poté ale kluci podlehli uspokojení. Byl to takový profesorský hokej. Jihlava to vycítila, mladí kluci začali lítat. Vzali nám vedení 2:0 a otočili ve svůj prospěch na 3:2," uvedl asistent znojemského trenéra Milan Navrátil.

Přesto jeho celek nakonec zvítězil. „Chtěli jsme se vrátit ke hře, kterou jsme předváděli v prvních deseti minutách. Nešlo nám to. Pak kluci zabojovali, trochu se k nám obrátilo štěstíčko a utkání jsme zvládli," popsal Navrátil.

Jihlava, přestože prohrála, ocenila výkony na ledě. „Bylo to z obou stran velice kvalitní utkání. Měli jsme moc vyloučení, což nebylo dobré, protože soupeř má kvalitní přesilovky. Byli jsme v pohybu, důrazní, jen mi chyběl větší počest střel," zhodnotil jihlavský trenér Petr Vlk.

Právě přesilovky se ukázaly jako silná zbraň znojemských hokejistů. Ti v nich měli téměř poloviční úspěšnost. „Druhý útok si v přesilovkách vedl výborně. Pomáhá mu Ríša Pavlikovský, který přestože je bek, je ofenzivně laděný," dodal Navrátil. Právě Pavlíkovský se trefil hned dvakrát. Hru celé pětky podporuje svými zkušenostmi Pucher, který výrazně ubral na váze a je to znát i na jeho pohybu. „Když netahám deset dvanáct kilo navíc, tak je to obrovská změna. Bavili jsme se s majitelem panem Oherou, že by bylo ideální něco shodit. Už nejsem nejmladší a je pro mě problém tahat každé kilo navíc. Jsem rád, že se mi to povedlo," usmál se Pucher.

Toho, že by s úbytkem kil ztratil i na síle, se neobává. „Nehubl jsem formou diety. Stravu jsem samozřejmě upravil, ale hodně jsem se hýbal," prozradil útočník, který v pondělí oslavil devětatřicáté narozeniny.

Orli mají za sebou čtyři přípravné zápasy. Jen jednou prohráli, a to právě na jihlavském ledě, kde nenastoupili v takové síle jako nyní doma. Do začátku EBEL zbývá něco málo přes tři týdny. „Jsme zhruba v půlce přípravě. Pomale se nám to rýsuje. Dostáváme kluky do toho, jak si Jirka (trenér Režnar, pozn. redakce) představuje. Byli zvyklí hrát něco jiného a nejde to předělat hned, jako když se zmáčkne vypínač. Ještě jsou zhruba tři týdny do začátku soutěže, tak máme dost času, abychom to zvládli," uzavřel asistent trenéra.

Znojmo – Jihlava 5:4 (2:1, 1:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Pucher (Podešva), 10. Thomas (Jarůšek), 34. Havlík (Podešva), 50. Pavlikovský (Havlík, Pucher), 57. Pavlikovský (Lattner, Pucher) – 12. Podlipnik (Důras), 29. Zeman (Čachotský), 31. Prokš (Podlipnik, Důras), 59. Čachotský (Zeman). Rozhodčí: Blecha, Pokorný – Lukš, Reich. Vyloučení: 7:9. Využití: 4:2. Diváci: 1415.

Sestavy:

Znojmo: Čech – Thomas, Štach, Pavlikovský, Lattner, Bořuta, Sova, Krejčiřík, Magovac – Kilnar, Blatný, Jarůšek – Podešva, Pucher, Havlík – Rožník, Šeda, Beránek – Novák, Nahodil, Müller.

Jihlava: Sáblík – Tobola, Jícha, Dobrovolný, Čermák, Kolda, Podlipnik, Štebih, Kaláb – Kadlec, Hubáček, Velecký – Prokš, Zídek, Jícha – Zeman, Čachotský, Pěška – Mikeš, Kuřítko, Důras.