„Budou hrát proti sobě mužstva, která budou složena hlavně z hokejistů. Já, ač nehokejista, nastoupím v bráně týmu Slimáků. Po fotbálku pak budeme mít posezení ve fanclubácké hospodě U Slimáka," prozrazuje hlavní pořadatel a prezident fan clubu Pavel Urbánek, kterého většina lidí kolem hokeje zná pod přezdívkou Hurvajs.

Cestu do Znojma si znovu najdou hráči, kteří pomáhali orlímu mužstvu v hokejových bitvách ve druhé a první lize a v extralize. Mezi nimi budou hokejisté, kteří již brusle obují výjimečně, ale i tací, jenž stále aktivně hrají.

Diváci se mohou těšit třeba na bývalého znojemského obránce Václava Benáka. Ten letos vybojoval s Pardubicemi extraligový titul. Představí se také znojemský odchovanec Milan Procházka hrající první ligu v Chomutově či rychlonohý Karel Plášek hájící barvy prvoligového Šumperku.

Vsetínský dres obléká ve druhé lize nestárnoucí Jiří Heš. „Do Znojma se moc těším, protože na ně mám jen dobré vzpomínky. Vzal jsem pozvání na fotbálek velice zodpovědně. Hraju ho mizerně, a tak jsme si najal soukromého trenéra. Ve volných chvílích, kdy kolegové chodí kouřit, tak já trénuju pod dohledem zkušeného instruktora. Snažím se získat co nejvíce zkušeností, které pak hodlám na hřišti prodat," svěřuje se bývalý znojemský obránce.

Heš je pověstný svou výřečností a i díky ní býval kapitánem Orlů, nosil na zádech číslo devět a přezdívalo se mu Doktor kvůli jeho právnickému vzdělání. To mu pomohlo také k roli kapitána. Nyní uvádí jako své zaměstnání ředitel.

Heš nejprve sděluje, že postů ve futsalovém týmu, na kterých může hrát, moc není, poté ale své vyjádření mění.

„Můžu nastoupit na jakémkoliv místě. Kdybych o sobě pochyboval, tak daleko nedojdu. Nechám to na kapitánech, kdo si mě vybere. Ovšem mužstvo, které mě získá, tak může slavit," tvrdí sebevědomě.

Jednotlivé sestavy obou týmů nejsou zatím dané. „Dohodli jsme se s Hurvajsem, že si hráče rozdělíme až před zápasem. Budeme si je postupně vybírat. Kdo je z nich nejlepší a koho bych chtěl, to nemůžu dopředu říct," říká Milan Kastner kapitán Kastner Teamu.

Jeho tajnou zbraní může být třeba bývalý znojemský brankář Martin Altrichter, který je stejně jako Heš přesvědčený o svých výjimečných kvalitách.

„Půjdu do útoku. Jsem rozený střelec. To, že jsem chytal v hokejové bráně, to byl omyl. Říkal jsem Hurvajsovi, že si o mě budou muset střihnout, kdo si vybere nejlepšího hráče," upozorňuje gólman. V brance už ho tak můžeme vidět pouze v hokejovém národním týmu starých gard.

Setkání bývalých znojemských hokejistů nepořádá Pavel Urbánek poprvé. Před dvěma lety se bývalí Orli sešli na hokejovém utkání hvězd a ještě o dva roky dříve přijelo mnoho hráčů na oslavu deseti let hokejového fan club.