„Musíme hrát minimum času v oslabení. Jsme často vylučovaní a pak síly chybí," upomíná pětatřicetiletý hráč celku, který z druhého místa ztrácí dva body na první příčku.

Jak hodnotíte venkovní šňůru?

Nebylo to špatné, ale v Innsbrucku jsme prohráli 1:3 a musíme něco dělat s vyloučeními. Hrajeme strašně moc oslabení a síly chybí. Nechvi (brankář Patrik Nechvátal – pozn. red.) není čaroděj, aby všechno pochytal. V italském Bolzanu se hra zlepšila a byli jsme aspoň tři čtvrtě zápasu lepší jak soupeř.

V Innsbrucku jste putovali na trestnou lavici sedmkrát, v Bolzanu jedenáctkrát…

Co k tomu říct. Každý si musí v hlavě srovnat, jestli z dané situace může vyplynout faul, nebo ne. V dalších zápasech musíme hrát minimum času v oslabení.

V posledních utkáních se formace značně točily. Naposledy jste hrál ve slovenském triu. Věříte, že se útoky ustálí?

Zápas v Bolzanu ukázal, že se to může ustálit. S Peterem Pucherem hraju prakticky od třetího kola a Braňo Rehuš byl nedávno zraněný, teď je zpět. Hraje se mi s nimi velmi dobře.

O víkendu vás čekají opět dva zápasy ve dvou dnech. Je to pro hokejistu hodně náročné?

EBEL je v tomto specifická. Minulý víkend jsme měli stejný program a zvládli jsme to. V týdnu si oddychneme a připravíme se.

S Klagenfurtem jste hráli před čtrnácti dny, s Bolzanem minulou sobotu. To už je téměř play off systém…

Z české extraligy nebo slovenské jsem byl zvyklý, že se s každým týmem potkáte třeba jednou za dvanáct kol. Soupeři by nás už neměli překvapit. Kdo bude líp bruslit a hrát takticky, vyhraje. S Klagenfurtem jsme prohráli 2:3 po prodloužení, ale mohli jsme klidně odjíždět s výhrou. Neočekávám, že najednou jim dáme doma 5:0, ale mohou nám pomoct vynikající znojemští fanoušci, kteří nás poženou dopředu.

Jak se herně zatím cítíte?

Výborně. Mužstvu to klape. Minulý rok jsme se prvních šestnáct kol trápili. Hra byla nemastná neslaná. Teď jsme od prvního kola nahoře. Máme výborný kolektiv a jednotlivci se pak hraje taky líp.