Konec běhání a činek. Od úterka se před znojemskými hokejisty po devíti týdnech suché přípravy vyskytla lákavá vidina dovolené a následně už mnohem přijatelnějších tréninků na ledě. „Letos jsme podstoupili spoustu kruhových tréninků. A bylo to celé nějaké rychlejší. Ale já už mám za sebou sedmnáctou přípravu mezi muži, jsem zvyklý," prohlásil třiatřicetiletý orlí kapitán Jiří Beroun.

Ten už v jihomoravském celku „odkroutil" devět sezon. Zato trenér Jiří Režnar prožil znojemskou premiéru. „Šlo o klasiku. Rychlost, obratnost, vytrvalost. Přípravu jsme zakončili zátěžovými testy," prohlásil kouč, který před sezonou přišel z polského Jastrzebie.

A jak dopadlo měření kondice v podání účastníků mezinárodní EBEL ligy? „Nejlepší výsledky měl Ondřej Fiala," prozradil Režnar.

Nikdo výrazně nezaostal. Ani zkušený forvard Zdeněk Blatný, který se na rozdíl od zbytku týmu připravoval individuálně. „Nikdo nenadával, tak jsem asi dopadl v pohodě. Jsme zvyklý, dělám to takhle už dvanáct sezon," povídala letní posila z Vídně.

Individuální přípravu před rokem naordinoval celému týmu tehdejší znojemský kouč Martin Stloukal. „Stejně jsme vždycky běhali ve skupinách. Ono je však nejdůležitější, co si přeneseme na led," upozornil Beroun.

Prolitý pot a funění v posilovně a na stadionu ukázaly spoustu důležitých informací i trenérovi. Režnar si navíc kondiční trénink řídí sám. „Prozradí vám to hodně i o povaze hráčů, když ze sebe vydávají všechny síly. Tohle nejde přečůrat," usmál se Režnar.

Blatný zapadne

Ke skupinové přípravě patří i legrace a utužování týmového ducha. V tom může být problém pro Blatného, který s týmem absolvoval až závěrečné testy. „Takhle se na to nedívám. I když někdo přijde až po začátku sezony, tak do kabiny bez problémů zapadne. Můj případ je podobný," tvrdil.

Znojemští hokejisté si dovolenou užijí až do 22. července, kdy je čeká první trénink na ledě. Pár hráčů si od sebe ale zřejmě neodpočine. „Někteří kluci asi pojedou na dovolenou společně. Třeba Martin Podešva by se ztratil, snad na něj dá Honza Lattner pozor. A nepřiveze místo něj velblouda," vtipkoval na adresu svého spoluhráče znojemský kapitán, který stráví léto doma v Třebíči.

Pro domácí relax se rozhodl i Slezan Režnar. „Mám resty. Pojedeme s manželkou asi někam do Beskyd nebo Jeseníků na kolo," prozradil plány na příští týdny znojemský kouč.