Úvod Orlům přitom moc nevyšel. Dostali rychle branku a působili nejistě. Pak se však zlepšili a po nečekaném vyrovnání ožili. V polovině duelu zvyšoval na 2:1 Roman Tomas. Hosté minutu před koncem druhého dějství sice vyrovnali, jenže hned odpověděl Jan Lattner, který strhl vedení opět na znojemskou stranu.

Když zkraje třetí třetiny zvýšil Peter Pucher na 4:2, zdálo se, že domácí směřují k jasné výhře. Opak byl však pravdou. Linec utkání ještě zdramatizoval. „Drama do konce. Tak jak to umíme, ale myslím, že jsme tentokrát podali všichni zodpovědný výkon a opět nás podržel skvělý brankář Patrik Nechvátal," podotkl Lattner.

Linec i v úterý potvrdil, že má nejlepší přesilovky v soutěži. V početní výhodě dal dvě branky. „Na konci druhé třetiny, když jsme dostali vyrovnávací gól, to byla trochu smůla, ale naštěstí jsme hned vzápětí dali třetí gól. Vždycky je lepší, když máte rychlou odpověď, a často je to zlomový okamžik v zápase. Stále můžeme být první a to je naše motivace," dodal Lattner.

První místo se přiblížilo o to víc, že lídr ze Salcburku v úterý prohrál 4:5 ve Vídni. Orli se tak na Red Bull bodově dotáhli. „Zkusíme nyní získat nějaké body ve Vídni a případně pak v neděli doma potvrdit vše výhrou nad Dornbirnem," odtajnil Režnar plány na zbývající dvě nadstavbová střetnutí.

Premiéru, i když jen na lavičce, si odbyl nový muž v kádru, gólman Jan Lukáš. „Přesun do Znojma byl rychlý, ale ve Spartě jsme se nedohodli na smlouvě, takže doufám, že se tady podělíme s ostatními brankáři o úspěch. Patrik Nechvátal chytá skvěle, musím si počkat na svoji šanci. EBEL mě nijak nepřekvapila, ale je poznat, že je to nahoru dolů, a to je oproti extralize rozdíl," poznamenala nová posila.

Orli Znojmo – Linec 4:3

Třetiny: 1:1, 2:1, 1:1

Branky a nahrávky: 8. Yellow Horn (Šedivý, Bartoš), 28. Tomas, 40. Lattner (Šedivý), 41. Pucher (Bořuta, Číp) – 2. DaSilva (Latendresse, Hisey), 40. DaSilva (Kozek), 59. Kozek (Piché)

Rozhodčí: Babić, Trilar – Nagy, Zgonc

Diváci: 2604

Sestava Znojma: Nechvátal – Lattner, Bořuta, Stehlík, Šulák, Štach, Biro, Lakos – Podešva, Pucher, Číp – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Tomas, Rehuš, Novák – Beroun, Šeda, Špaček – Trivino