Během první třetiny ani jeden z týmu nevstřelil gól. Ve druhé části oba celky prokazovaly snahu dobít svatyni soupeře, nakonec se to těsně před koncem prostředního dějství povedlo hned dvakrát Anthonymu Lucianimu, který využil jedné čtyřminutové a další dvouminutové přesilovky. Moment po startu závěrečné části však Vídeňané snížili na 2:1 a vzápětí odskočili na 2:4.

Trenér domácích přesto své svěřence, i přes mírnou kritiku, pochválil. „Myslím si, že jsme se lekli vítězství a v posledních devíti minutách jsme přestali hrát naši hru. Byli jsme nějaké minuty lepším mančaftem, ale mužstvu, jako je Vídeň, nesmíte dát ke gólům čuchnout. Bolí to více, než 7:0 v prvním zápase na ledě hostů,“ hodnotil stratég Znojma.

Starosta Znojma Jan Grois.
Vnitro: znojemská radnice porušila zákon. Starosta se omlouvá

Jihomoravané sérii na čtyři vítězná utkání prohrávají 1:3. Pokud v pátek na ledě Capitals nezvítězí, letošní sezona v EBEL pro ně skončí. Znojemský kouč i přes mečbol Rakušanů věří v úspěch. „Je to play-off. Vyhráli jsme tam jednou, proč bychom to nedali znovu? Doufám, že se ještě jednou vrátíme do Znojma,“ uzavřel Miroslav Fryčer.

Znojmo – Vídeň: 2:4

Třetiny: 0:0, 2:0, 1:3. Branky a nahrávky: 37. Luciani (Vainonen, Kalus), 39. Luciani (McPherson, Kalus) – 43. DeSousa (Vause, Schneider), 48. Peter (DeSousa, Vause), 50. DeSousa (Mullen, Schneider), 53. Holzapfel (Nödl, Fischer). Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Rozhodčí: Nikolić, Siegel – Kaspar, Nagy. Diváci: 3054. Sestava Znojma: Lassila (Halász) – Vainonen, Tejnor, Stehlík, Lattner, Kruckovyč, Sedlák, Jonáš – McPherson, Stretch, Kalus – Němec, Matuš, Mrázek – Špaček, Novák, Luciani – Oščádal, Bulín. Trenér Znojma: Miroslav Fryčer.