Villachu vyloučení znojemských hráčů pomáhalo, díky tomu dal dva góly v přesilové hře. „Tím, že domácí měli tolik přesilovek, pomáhalo jim to vytvářet tlak. Při hře pět na pět na nás neměli šanci. Moc týmů ve Villachu ale vyhrávat nebude, takže jsme rádi, že máme bod," konstatoval znojemský útočník.

Za častým pobytem Orlů na trestné lavici nebyla nějaká jejich přehnaná agresivita či zákroky vyplývající ze hry. „Jedno vyloučení bylo kvůli naší chybě, že jsme byli na ledě v šesti. Tak tři čtyři vyloučení fauly nebyly. Všiml jsem si, že rozhodčí dost nadržují rakouským týmům," poznamenal Procházka.

Ten byl původně dohodnutý na angažmá ve Znojmě do konce září. Své působení zatím prodloužil, protože nepřišla nabídka, která by ho ze stadionu, kde hokejově vyrostl, odvála.

Orli z posledních čtyřech zápasů vytěžili sedm bodů a dostali se tak z předposledního místa do středu tabulky. V úterý je čeká další náročná prověrka. Do Znojma přijede vedoucí celek tabulky, Linec. „Je to hokejové mužstvo. Mohl by to být hezký zápas, ale záleží, co s ním udělají rozhodčí," podotkl forvard.

Poté budou mít znojemští hokejisté na programu venkovní duely v pátek a v sobotu. Na náročný program si ale nikdo nestěžuje. „To vyhovuje každému, když se víc hraje než trénuje," dodal Procházka.

Zápas s Lincem rozehraje Znojmo v úterý od půl sedmé.