Ve čtvrtek znojemští mladíci padli na domácím ledě s rakouským sokem 2:3 a v sérii hrané na dvě vítězná utkání prohrávají 0:1. Duel nezvládli v závěrečné desetiminutovce, do které vstupovali s dvoubrankovým náskokem. „Z toho, jak jsme se prezentovali prvních padesát minut, jsem měl obrovskou radost. Salcburk nakonec vyhrál díky tomu, že potrestal naše hrubé chyby," litoval trenér orlích juniorů Leoš Zajíc.

Branky Jiřího Svatušky a Tomáše Hačeckého přišly vniveč kvůli nedůslednému pokrytí hráčů. „Branka Alexandera Lahody na 1:2 byla zlomová, když jsme nedostali puk ze třetiny. Poté jsme udělali dvě poziční chyby. Jednou byli naši obránci příliš roztažení a pak jsme soupeře nepokryli před naší brankou," vyjmenovával kouč hrubky.

Nic není prohrané

Sedmapadesátiletý bývalý trenér seniorského mužstva Orlů z roku 2004 či trenér brněnské Techniky a Komety pracuje se svými svěřenci hlavně na psychické stránce. „Kluci byli nevyrovnaní. Moc si to připouštěli, což bylo v konci zápasu rozhodující. Ale sedli jsme si s nimi a já jim kladl na srdce, že nic není prohrané," povzbuzoval Zajíc.

Trenér znojemskou sestavu nezmění a postaví identické složení pětek jako v úvodním duelu. „Na Salcburk máme. Jak jsem říkal před sérií, šance jsou padesát na padesát a rozhodují maličkosti. Třeba budeme mít štěstí jako v posledním utkání v Salcburku, kdy jsme v prodloužení vyhráli," vzpomínal kouč na lednový triumf 5:4.

Pokud mladí Orli srovnají stav série, rozhodující bitvu svedou s rakouským protivníkem ve čtvrtek doma.

Čtvrteční duel

Orli Znojmo – Salcburk 2:3 (0:0, 2:0, 0:3)

Branky: 30. Svatuška (Kruckovyč, Beran), 35. Hačecký (Kuntoš, Jambor) – 49. Lahoda (Rosenlechner), 54. Hagler (Wolf), 57. Steinacher (Pöschmann)

Rozhodčí: Doležal – Kotlík, Skopal

Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0

Diváci: 301

Střely na branku: 29:23

Stav série: 0:1

Sestava Orlů: Pacl – Švanda, Kiss, Porzer, Pucher, Kruckovyč, Štuk, Nahodil – Beran, Lander, Svatuška – Jeřábek, Musil, Račický – Hačecký, Jambor, Kuntoš – Šlégl