Sérii o finále srovnali Rakušané v neděli, na svém ledě vyhráli divokou přestřelku 7:5. „Když dáme venku pět gólů, máme utkání vyhrát. Musíme se z toho poučit," povídá autor první znojemské branky v utkání Roman Tomas.

V první třetině padl jeden gól a nic nenasvědčovalo brankovým hodům. Hned v úvodu prostřední části však vyrovnal právě Tomas a spustil kanonádu z obou stran. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. „Musíme se vrátit ke hře, co nás zdobila při otáčení série s Dornbirnem a ve druhém a třetím utkání proti Linci. Poctivě se musíme vracet dozadu, pomáhat gólmanovi, kterého jsme vůbec nepodrželi," poukazuje Tomas na to, že obdržené branky nejdou na vrub brankáře Patrika Nechvátala.

Znojmo v nedělním utkání zradily také přesilovky, do té doby jejich skvělá zbraň. Nevyužilo dvě početní výhody pěti proti třem, ani pětiminutovou přesilovku. „Musíme zjednodušit naši hru, nemůžeme to tahat až do prázdné branky. Nesmíme zapomínat, že máme na ledě o jednoho hráče víc, ke kterému se puk může odrazit," říká.

Před úterním zápasem, ve kterém půjde o postupový mečbol, si proto Orli na tréninku znovu zkusili herní situaci, která v play off často rozhoduje. „Věnovali jsme se přesilovkám jen chvíli. Už tam není prostor na trénování něčeho nového, spíš je musíme zjednodušit a ukázat si jak. Věřím, že nám to tam zase začne padat," doufá Tomas.

Ve čtvrtfinále duel o mečbol Orli zvládli. Nyní v něm mají znovu výhodu domácího prostředí. „Když zvládneme dva domácí zápasy, jsme ve finále," dodává.

ADAM HAVEL