Z šesti letošních utkání jste Linec pětkrát porazili. Takže jste dostali ideálního soupeře?

Nedá se vybírat, i když Linec hraje dobrý hokej nahoru dolů, což nám vyhovuje, padá hodně branek. Kdyby přijel někdo jenom betonovat, dělá nám větší problémy. Na Linec se nám daří a snad to bude pokračovat.

Co říkáte na šesté nadstavbové místo loňského semifinalisty?

Před dvěma lety Linec EBEL suverénně vyhrál a v týmu jsou téměř stejní lidé, takže mě překvapuje, že letos hrají uprostřed tabulky. Nám se s nimi daří dlouhodobě, ze čtrnácti utkání jsme vyhráli jedenáctkrát, i když play off je jiná soutěž. Jsem rád, že nemusíme moc cestovat.

I proto vám soupeř vyhovuje?

Cesty k některým soupeřům bývají opravdu dlouhé. V Linci jsme za dvě a půl hodiny, na hoďku a půl si můžeme v autobuse lehnout a pak se připravovat na zápas.

Linec táhnou kanadští hokejisté. Očekáváte tvrdé zápasy?

Hraje technický hokej, hráči si rychle dávají puky, má výborný mančaft. Osu tvoří Kanaďané a rakouští hokejisté, kteří reprezentovali na olympijských hrách. V posledním zápase už ale zkoušeli ukazovat, že to s nimi nebude jednoduché.

Přesto jste v pátek doma zvítězili 3:2…

Ale chtěli nám ukázat, abychom se na ně netěšili, přestože s nimi máme dobrou bilanci. Hodně zrychlili, byli agresivní, řezali nás a provokovali. Mají výborný mančaft a bude to vyhrocená série.

Ve dvou předchozích sezonách Orli přes čtvrtfinále neprošli. Vyjde to napotřetí?

Letos cítíme, že máme dobrý mančaft, chceme udělat nějaký úspěch. Celý rok hrajeme v pohodě, bez výkyvů. Doufám, že letos dopadneme dobře.