"Začínáme uvažovat o tom, že v horizontu dvou, tří let uspořádáme v Hatích Winter Games," uvedl v rozhovoru pro klubový web znojemský majitel Pavel Ohera.

Soupeř Orlů má být jejich rival v mezinárodní soutěži EBEL z Vídně. „Šli by do toho. Nyní jsme ve fázi kalkulací toho, kolik akce stála, a jednání se sponzory. Není to nereálná částka," upozornil Ohera.

V Hatích plánuje dva zápasy. V jednom by nastoupilo jako domácí tým Znojmo, ve druhém Vídeň Capitals.

Myšlenku zápasu pod širým nebem po oznámení záměru klubového vedení rozebírali i znojemští hokejisté. „Byla by to určitě zajímavá akce pro nás i fanoušky. Nedávno jsem podepsal s Orly novou tříletou smlouvu, takže se snad této akce dočkám. Naposledy jsem hrál venku někdy v žácích," usmál se kapitán hokejistů Jiří Beroun.

Původně chtělo vedení znojemského klubu zápas přímo v centru města, nakonec jedná o zmíněných Hatích. „Chtěli jsme utkání uspořádat na fotbalovém stadionu, kde je hotové zázemí, jenže kapacita pouhých 2599 diváků po nákladné rekonstrukci je pro takový zápas bohužel nedostatečná a dodatečné náklady na vytvoření infrastruktury se ukázaly vyšší než výstavba celého areálu na zelené louce na Hatích," popsal Ohera.

Podpora města

Za velmi dobrý nápad považuje winter classic šéf sportovní komise znojemské radnice Květoslav Svoboda. „Jsem jednoznačně pro. Ve světě se takové události, když na ně přijde třeba přes deset tisíc fanoušků, berou i jako velký kulturní zážitek. EBEL je takovým iniciativám nakloněná, fanouškům otevřená. Budu nadšený, když se tohle chlapům kolem hokeje povede a rád jim budu podle možností nápomocný," řekl bývalý plavec a trojnásobný účastník olympijských her.

Hokej podle něj významně přispívá k propagaci města. „Winter classic k tomu může dál výrazně napomoct, právě v oblasti propagace se nabízí velké příležitosti k vzájemné podpoře, která bude pro obě strany velmi prospěšná," dodal Svoboda.

Pozitivně reagovali i příznivci Orlů na facebookových stránkách klubu. „Přijel bych bez debaty," napsal fanoušek Lukáš Housar.

Pokud tedy klubu sežene peníze, může plánovat konkrétní podobu akce. „Věřím, že to bude nejmenší problém. Dnes se už dají vybudovat mobilní tribuny a zázemí, zařídí se i chlazení a výroba ledu," podotkl Beroun.