Nástup znojemskému týmu ale vůbec nevyšel, po devětapadesáti sekundách totiž obkroužil branku Stephen Saviano a procedil kotouč kolem tyče do sítě. Až ve čtvrté minutě poprvé zasahoval také brankář Bolzana Jaroslav Hübl, a to na pokus Coltona Yellow Horna. V jedenácté pak nabil Peter Pucher opět kanadskému střelci a tentokrát už zvonila za Hüblem i tyčka.

Poté si Znojemští poprvé vyzkoušeli v zápase početní převahu, branku Bolzana však neohrozili. Po přečkání oslabení tak znovu zaútočily italské Lišky, střelu aktivního Saviana však Nechvátal a dojíždějící obránce Petr Šenkeřík zneškodnili. V sedmnácté minutě vyloučili rozhodčí hostujícího Joela Brodu a po minutě hry využil přesilovku před brankou osamocený Martin Podešva.

Orli ožili a Lubomír Štach nastřelil krátce před koncem první třetiny tyčku. Start druhé třetiny přinesl tři zajímavé příležitosti. Po osmatřiceti sekundách vytvořilo Znojmo před Hüblem obří závar, ale několik pokusů dotlačit kotouč do sítě bylo neúspěšných. Z následného protiútoku se podruhé v zápase prosadil Saviano a stejně jako proti Klagenfurtu ani tentokrát domácím úvody třetin nevycházely.

Následovala první přesilovka Bolzana, se kterou si dokázali Znojemští poradit. V polovině zápasu měl na hokejce hattrick Saviano, ale trestuhodně minul. Příliš to hosty mrzet nemuselo, jelikož z další akce se velmi šťastně tělem prosadil Alexander Foster a italský tým vedl ve Znojmě o dvě branky.

Domácí zbraně nesložili a vytvořili si další tlak před brankou Bolzana, opět ale bez úspěchu. V pětatřicáté minutě vystřelil nebezpečně slovinský obránce hostů Matič Podlipnič a Nicholas Palmieri se ještě snažil dorážet. Závěr třetiny ještě přinesl vydařenou přesilovku Znojma, ale také několik dobrých zákroků Hübla v brance Bolzana. „Podařilo se nám dostat do vedení 3:1 a to je ve Znojmě vždycky důležité. Využívali jsme velké šance a to rozhodlo, protože Orli jsou bruslivý tým a každou možnost tak musíte využít," řekla brankářská jednička Bolzana Hübl.

Poprvé až ve třetí třetině měli lepší start do třetiny domácí, jenže střele Podešvy chyběla přesnost a Radek Číp s Romanem Tomasem se také netrefili mezi tři tyče. V šestačtyřicáté minutě unikal na Nechvátala Palmieri, na českého gólmana nevyzrál.

I druhá branka Orlů přišla při přesilové hře, které se zatím Znojemským příliš nedařilo využívat. Tentokrát se přesným střelcem od modré čáry stal Martin Bača. Stav o jednu branku ale nevydržel dlouho, při vyloučení Čípa zužitkoval převahu Marco Insam. Znojemští hráči si následně vypracovali další přesilovou hru a znovu stav duelu korigovali zásluhou Branislava Rehuše. „Opět jsme brankáři moc nepomohli. Bolzano mělo lepší pohyb a my nedokázali proměňovat šance. Určitě bych můj gól vyměnil za body. V úvodu sezony se mužstvu dařilo střílet hodně branek, nyní to nejde. Doufejme, že po pauze se střelecká forma vrátí," uvedl slovenský útočník Branislav Rehuš, jenž nastupuje po zranění s chráničem obličeje.

Závěr zápasu byl stejně jako v pátek hektický a Znojmo dolovalo poslední zbytky sil na vyrovnání. Tentokrát to na body ale nestačilo a hosté musí děkovat především českému brankáři Jaroslavu Hüblovi. „Znovu jsme vstoupili do první třetiny strašně laxně a od toho se to pak odvíjelo. To stejné i ve druhé. Chtěli jsme oproti pátku hrát více ze zabezpečené obrany, jelikož Bolzano je dobře bruslící mužstvo. Také jsme rádi, že je před námi pauza. Hráči na to čekají jak na smilování. Máme obří marodku a to nám ještě odstoupil David Bartoš. Takže nyní dostanou hráči do úterý volno a pak začneme opět dvoufázově trénovat," poznamenal trenér Orlů Jiří Režnar.

Znojmo přečká reprezentační přestávku mezi nejlepšími čtyřmi týmy tabulky, ale po vydařeném startu do soutěže se poslední zápasy Orlům příliš nevydařily. Další duel sehrají až 13. listopadu na ledě slovinské Lublaně od sedmnácti hodin a třiceti minut.