Orli odpověděli tlakem a několika nebezpečnými střelami, ale Micheal Ouzas v brance Linze byl pozorný. Přechod Znojemských do útoku byl na začátku zápasu těžkopádný, jelikož Linečtí velmi dobře forčekovali a to dělalo týmu Jiřího Režnara problémy. Ve třinácté minutě napřáhl obránce Znojma Antonín Bořuta, trefil ale jen boční síť hostující branky. Za další minutu předvedl svoji bezchybnou schopnost přihrávat Peter Pucher, brankář Linze si s dělovkou Libora Šuláka však věděl rady.

V sedmnácté minutě úřadovala kanadská dvojice v dresu Znojemských, po pasu Corey Trivina se bráněný Colton Yellow Horn neprosadil. Stejný hráč měl největší šanci Orlů v první třetině, když se při přesilové hře dostal až před Ouzase, ale i tentokrát byl úspěšnější kanadský brankář.

Orli Znojmo – EHC LIWEST Black Wings Linz 3:4  (0:1, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 36. Šenkeřík (Trivino, Yellow Horn), 43. Tomas (Pucher, Štach), 59. Šedivý (Yellow Horn, Tomas) – 5. Göhringer (Hisey, Lukas), 33. McLean (DaSilva, Dorion), 41. DaSilva (McLean, Piché), 53. Ulmer (Latendresse, Piché).
Rozhodčí: Piragić, Trilar – Hofstätter, Raković. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 3695. Střely: 45:26.
Znojmo: Lukáš – Štach, Bořuta, Šenkeřík, Lakos, Stehlík, Šulák, Biro – Tomas, Pucher, Fiala – Yellow Horn, Trivino, Novák – Číp, Podešva, Lattner – Šedivý, Bartoš, Rehuš – Beroun.

Do druhé části vstoupilo jiné Znojmo. Po devatenácti sekundách vyprášil Ouzasovi betony Bořuta. Z další akce se vyvinula šance pro Andrého Lakose. Obrovský tlak Znojemských pokračoval i v dalších minutách, jenže linecký brankář Ouzas byl bezchybný. V osmadvacáté minutě našel Patrik Novák u tyčky osamoceného Yellow Horna, skvělý Ouzas si ale vleže dokázal poradit.

První známka šarvátky přišla ve dvaatřicáté minutě a výsledkem byla početní převaha Linze. Nejlepší tým v této disciplíně ji sehrál s přehledem a zásluhou Bretta McLeana vedli hosté ve Znojmě již o dvě branky. Za dvě minuty šel Linz potřetí v zápase do oslabení a tentokrát už Orli početní převahu zužitkovali. Přihrávku zpoza branky zakončil pod rameno Ouzase Petr Šenkeřík.

Do třetí třetiny český celek nevstoupil šťastně a po pouhých šestnácti sekundách zmrazil publikum třetí brankou Dan DaSilva. Po střele McLeana dorážel do prázdné branky. Znojmo zbraně nesložilo a za dvě minuty po souhře s Pucherem opět snížil Roman Tomas. „Myslím, že zápas to byl na šance vyrovnaný, ale Linz má šikovné obránce i útočníky a byl při proměňování šancí oproti nám mnohem efektivnější," uvedl útočník Ondrej Šedivý.

V pětačtyřicáté minutě dosáhl Linz gólu, ale bylo tomu až po přerušení hry, a následně se tak strhla další strkanice. Za dvě minuty po rychlé kombinaci několika hráčů mířil Jiří Beroun do tyčky. Znojemští měli výrazně více ze hry a zásobovali Ouzase mnoha pokusy, hosté ale svůj náskok drželi a osm minut před koncem utkání přidali čtvrtou branku. Po nenápadné akci zůstal před brankou nehlídán Jason Ulmer a na jeho střelu Jan Lukáš nedosáhl.

Zvýšit vedení hostů mohl ještě DaSilva, sám před Lukášem ztroskotal. Orli se ještě pokoušeli duel zdramatizovat. Po timeoutu to zkoušeli v šesti bez Lukáše v brance, ale při zakončení neměli štěstí nebo byl na místě pohotový Ouzas. Až po ubránění přesilovky snížil na 3:4 Šedivý. „Připomnělo mi to první zápas s Dornbirnem. Aktivně jsme hráli až ve třetí třetině. Především jsme ale propadali v defenzivě, a to bylo to zásadní," usoudil trenér Znojma Režnar.

Vyrovnat se Orlům už nepodařilo. Linz tak ukořistil první výhru v sérii.

Série pokračuje v úterý od 19:40 na ledě rakouského celku.