Schwarz v základní části odchytal o sedm utkání méně než jeho konkurent Patrik Nechvátal, v posledních pěti duelech jej však nepustil do hry, včetně nedělního vítězství 4:2 nad Villachem, jež Orly posunulo na poslední postupovou příčku pro play-off. „Každému gólmanovi vyhovuje chytat, ale je to o týmu, který hraje před vámi. Zatím to funguje a budu jen rád, když budeme vyhrávat dál," řekl Schwarz pro klubový web.

Nechvátal odchytal i převážnou část loňské základní a nadstavbové části, většinu stříbrného play-off si ale užil Jan Lukáš. „Chytá brankář, kterému věřím. Neznamená to ale, že Patrikovi nevěřím. Marek podává dobré výkony, vyhráváme a není důvod ke změně. Pomáhají mu i spoluhráči, je to komplexní výkon," vysvětlil Šimíček. „Mít dva kvalitní gólmany je ku prospěchu věci. Je jedno, kdo z nich chytá, Marek si teď vede dobře," ocenil útočník Martin Podešva.

Orli procitli také střelecky. V závěru základní části se trápili, ale hned v prvním duelu nadstavby nasázeli Dornbirnu pět branek v poslední třetině a vyhráli 6:2. „Někdy cítím, že nám to tam začne padat, jenže pak přijde zápas v Grazu, kde nedáme šest sedm tutovek. Ale věřím, že se zvedáme," řekl Šimíček, jehož svěřenci dali ve čtyřech zápasech nadstavby třináct gólů.

Stratéga Orlů těší i zlepšená atmosféra v mužstvu, které v době jeho příchodu svazovalo i špatné mentální rozpoložení. „Neustále na tom pracujeme, hlava je pro hráče strašně důležitá. Udělali jsme v tom kus práce a atmosféra je malinko jiná," liboval si Šimíček.

Změny v kádru před uzávěrkou přestupů 15. února už klub neplánuje. „Čekáme dál na některé zraněné hráče," sdělil Šimíček, který s Orly ve čtvrtek zajíždí na led Fehérváru.

Nadstavba EBEL
Tabulka nižší skupiny:
1. Graz 3 0 1 12:9 13
2. Znojmo 3 0 1 13:8 11
3. Villach 1 0 3 13:14 9
4. Dornbirn 1 0 2 7:10 6
5. Fehérvár 1 2 1 11:12 5
6. Lublaň 1 0 2 11:14 5

Zbývající zápasy Orlů:
2. února: Fehérvár (venku)
4. února: Fehérvár (doma)
15. února: Villach (venku)
17. února: Graz (doma)
19. února: Dornbirn (venku)
21. února: Lublaň (doma)