Tentokrát se Orli představili na ledě dalekého Dornbirnu a byli pasování na favority. Do branky zamířil již poosmé v řadě Marek Schwarz.

Orli do svého soupeře začali klovat hned od začátku a po třech minutách měl za sebou dornbirnský brankář Florian Hardy dva těžké zákroky proti Peteru Pucherovi a Adamu Hughesmanovi. Jenže jak už to ve sportu bývá, tak jeden tým hraje a druhý střílí góly.

Něco podobného nastalo v deváté minutě. Obránce Dornbirnu Michael Caruso poslal střelu na Schwarze, který ji jen vyrazil na Brocka McBrida a Buldoci se ujali vedení 1:0.

Aktivita domácích se po vstřeleném gólu zvedla a ve druhé třetině měl Dornbirn mnohem více ze hry. Při vyloučení André Lakose ve čtyřiadvacáté minutě se podařilo Arnielovi najít si volný prostor a přesnou střelou do růžku navýšit vedení svého týmu na dvoubrankové. Totožná situace nastala i ve třicáté minutě. Na trestné lavici pykal Lakos a McBrice třetí trefou vyhnal Schwarze na střídačku. Do branky se postavil Patrik Nechvátal a to jakoby dodalo Orlům nový impuls. Při následné přesilovce propálil vše Lakos a odčinil své tresty.

Do třetí třetiny vstoupilo Znojmo s odhodláním se zápasem ještě něco udělat. Skvělou hru ukázal nestárnoucí Pucher, ale k jeho aktivitě chyběl přísun jeho spoluhráčů. K možnému dramatu Orlům pomohlo vyloučení domácích, po němž si vzal trenér Jiří Režnar oddechový čas a odvolal brankáře.

Definitivní tečku dal výsledku brankou do opuštěné brány Arniel. Hvězdou zápasu se stal kanadský útočník Brock McBride, jenž byl u všech branek domácích. Dvě dal a na dvě přihrál.

Orli se zpět na jih Moravy nevrací a do úterního zápasu s Innsbruckem zůstávají v Rakousku.

Dornbirn EC – Orli Znojmo 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. McBride (Caruso, Macierzynski), 24. Arniel (Schmidt, McBride), 30. McBride (Arniel), 59. Arniel (Grabher Meier, McBride) – 31. Lakos (McMonagle, Podešva). Rozhodčí: M. Nikolic, Štolc – Paradatscher, Schauer. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 2120. Střely: 34:35.

Dornbirn: Hardy (Stroj) – Magnan, Schmidt, Caruso, Connelly, Konradsheim, Crawford, Siutz – D´Alvise, McBride, Macierzynski – Sylvester, Arniel, Grabher Meier – Petrik, Livingston, Siddall – Haberl, Häussle, Achermann – Ban.

Znojmo: Schwarz (30. Nechvátal) – A. Lakos, McMonagle, Šulák, Stehlík, Biro, Řezníček, Kadeřávek – Podešva, Bartoš, Yellow Horn – Wronka, Pucher, Lattner – Vodný, Šeda, Hughesman – Csamangó, Györi, Špaček.