Úvod utkání nepřinesl nijak oslnivý hokej. Až v osmé minutě nabídl nebezpečnou střelu obránce Jihlavy Matič Podlipnik. Znojemský brankář Patrik Nechvátal ji zneškodnil ramenem.

V polovině první třetiny se dostali do zajímavé příležitosti dva obránci Znojma. Jakub Grof a Antonín Bořuta přečíslili defenzivu Jihlavy, ale jihlavský Lukáš Sáblík nemusel zasahovat.

Za dvě minuty zůstal znojemský útočník Peter Pucher sám před brankou Jihlavy, jenže na Sáblíka vyzrát nedokázal. Poslední šanci úvodní třetiny poté spálil domácí obránce Aleš Sova, jehož dokonale uvolnil kapitán Orlů Jiří Beroun.

„Pro mě osobně jsou tyto první zápasy strašně těžké, ale i tak to dnes z naší strany nebylo nic přesvědčivého. Pozitivní je, že už to bude jenom lepší," poznamenal obránce Znojma Richard Pavlikovský.

Na začátku čtyřiadvacáté minuty rozhodčí vyloučil znojemského útočníka Jana Šedu a Jihlava se díky této výhodě dostala do vedení. Obránce Jihlavy Tomáš Kaláb vypálil na znojemského brankáře Nechvátala, který vyrazil střelu na hráče Dukly Michala Důrase. Ten na znojemského gólmana ještě nevyzrál. Až druhá dorážka z hole střelce Jihlavských Romana Mikeše skončila v síti.

Následovala tři vyloučení Znojma v řadě a dlouhé bránění ve třech. Nejprve byl potrestán obránce Martin Bača, následoval za hru vysokou holí bek Sova a k nim si ještě přisedl útočník Ondřej Fiala. Znojemští dlouze odolávali, ale nakonec přece jen inkasovali. Druhou branku jihlavské Dukly vsítil útočník Důras. Na to mohl vzápětí odpovědět znojemský Beroun, ale minul branku.

Pro Orly mohlo být ještě hůře, ale Nechvátal tentokrát předvedl skvělý zákrok proti hostujícímu střelci. Znojmo si poté vyzkoušelo i hru čtyři na tři a při této početní převaze nastřelil obránce Grof tyč Sáblíkovy branky. Další šanci už Znojemští zužitkovali, když ránu střílejícího Jana Lattnera doklepl do sítě útočník Fiala. „Byl to první zápas, hráči se skládají postupně dohromady. My hrajeme úplně jiný styl než Jihlava, ale ten tam dnes chyběl," uvedl trenér Znojma Jiří Režnar.

Vyrovnání měl na hokejce obránce Znojma Marek Drtina, ale Sáblík na jeho střelu připravil rameno. Další střelu znojemského Grofa tečoval obránce Jihlavy Jiří Dobrovolný těsně mimo branku Jihlavy. „Viděli jsme konfrontaci dvou herních stylů. Domácí hráli důrazně v osobních soubojích a byli pohotoví s hokejkami před brankou. S tím jsme měli v určitých fázích zápasu problémy," řekl po utkání trenér Jihlavy Petr Vlk.

V závěrečné třetině nejprve vstřelili gól Jihlavští, ale branka nebyla uznána pro kopnutí. Vyrovnání se tak dočkali domácí. Dvě minuty před koncem zápasu vyrovnal znojemský útočník Martin Podešva. V následných nájezdech byli úspěšní již jen hosté z Jihlavy. Další utkání sehrají Orli zítra na domácím ledě proti Pardubicím od osmnácti hodin.

MARTIN SMEJKAL