Svým svěřencům naordinoval náročnou čtyřtýdenní přípravu, se kterou začali minulé pondělí. Na ledě trénují jak dopoledne, tak odpoledne. Kromě toho se připravují i na suchu.

„Naplánované máme čtyři týdny intenzivního tréninku. Ráno chodíme do posilovny, skáčeme přes překážky a máme i různé jiné aktivity. Skoro by se dalo říct, že tréninky na ledě jsou až na druhém místě za ostatní přípravou," vypočetl Stloukal.

Minulý týden měli znojemští hokejisté speciální tréninky zaměřené na správné bruslení, které vedl zkušený lektor. „Teď už se tak bruslení nevěnujeme, pokračujeme podle plánu," dodal Stloukal.

Na soupisce má Znojmo nyní čtyřiadvacet hráčů. Mužstvo posílili tři Kanaďané, obránce se zkušenostmi z NHL Henry Burke, dalším bekem je urostlý Kyle Wharton, který hrál naposledy v univerzitním týmu St. Mary´s University. Trojici kanadských hráčů uzavírá útočník Paul Crowder, jenž působil v nižší americké ECHL (East Coast Hockey League).

Dalším cizincem v týmu je finský útočník Kim Strömberg. Vloni si vyzkoušel slovenskou nejvyšší soutěž v Popradu, jinak hrál za známý finský klub Tappara Tampere.

Znojemským fanouškům udělal radost návrat Marka Urama. Do Znojma se vrací po šesti sezonách. V ročníku 2005-2006 byl totiž vyměněn za Patrika Štefanku do Vítkovic. Orli tehdy získali své nejlepší umístění v historii, když skončili v české extralize druzí. Uram u toho ale chyběl. Přesto hokejovým příznivcům zůstaly v mysli parádní kousky, které předváděli společně s Peterem Pucherem. „Věřím, že navážeme na úspěchy, které jsme spolu měli tak, aby z toho měli diváci radost," řekl po jeho příchodu Pucher.

Dalším novým útočníkem je teprve devatenáctiletý útočník Petr Beránek, který má zkušenosti s mládežnickou reprezentací. Nové tváře Orlů uzavírá útočník Ondřej Fiala. Ten hrál poslední tři ročníky českou první ligu.

Znojmo má také dva hráče na zkoušku. „Jedná se o obránce Lukáše Zábojníka ze Zlína a slovenského útočníka Branislava Jankoviče, jenž působil minulý rok v Kometě Brno. V případě potřeby by doplnili kádr," sdělil trenér Stloukal na klubovém webu.

Problém ale mají znojemští hokejisté v bráně. Ondřej Kacetl nezačal poslední fázi přípravy. Trápí ho zánět úponu svalu. „Oproti minulému týdnu se mi to o hodně zlepšilo a začal jsem chodit na led. V zápase s Třebíčí ale určitě chytat nebudu," přiblížil svůj stav brankář Ondřej Kacetl.

Kromě Kacetla by v prvním přípravném duelu neměl nikdo chybět. Zápas s Třebíčí začíná dnes na znojemském zimním stadionu v pět hodin.

Přípravná utkání celku Orli Znojmo

regionální pohár úterý 7. 8. Znojmo Třebíč 17:30
regionální pohár čtvrtek 9. 8. Písek Znojmo 18:00
regionální pohár úterý 14. 8. Znojmo Olomouc 17:30
regionální pohár čtvrtek 16. 8. Znojmo Jihlava 17:30
přípravný zápas úterý 21. 8. Slavia Znojmo 17:30
regionální pohár čtvrtek 23. 8. Třebíč Znojmo 17:30
regionální pohár úterý 28. 8. Znojmo Písek 17:30
regionální pohár čtvrtek 30. 8. Olomouc Znojmo 18:00
přípravný zápas pátek 31. 8. Zvolen Znojmo 17:00
regionální pohár úterý 4. 9. Jihlava Znojmo 17:00

Vstupné na utkání je 55 korun, majitelé permanentek mají vstup zdarma.