Jedenačtyřicet vstřelených gólů v deseti přípravných zápasech. Tak zní vizitka ofenzivy znojemských Orlů před dnešním startem nového ročníku mezinárodní hokejové soutěže EBEL.

„Musíme hlavně zodpovědně bránit, ale věřím, že branky vždycky nějaké dáme. V zakončení vidím sílu týmu," odhaduje před úvodním utkáním s maďarským Fehérvárem trenér Jiří Režnar. Znojmo v přípravě vyprášilo například extraligové Kladno 7:1 či v úterní generálce slovenskou Skalici 5:1. „Brzy jsme vedli o tři góly, pak už hráči polevili, nikdo se před startem ligy nechtěl zranit," hodnotí duel Režnar, kterého po příchodu na jih Moravy rovněž čeká premiéra v EBEL.

Jeho tým v přípravě šestkrát zvítězil, třikrát prohrál a jednou remizoval. „Z mužstva mám dobrý pocit. Vytvořila se výborná parta, teď už jen přenést výsledky i do ostrých zápasů," povídá kapitán Jiří Beroun.

O krok dál

V předchozích dvou ročnících skončila pro Orly sezona vždy ve čtvrtfinále. I letos představuje pro Jihomoravany účast ve vyřazovací části základní cíl, ale touží přidat ještě nadstavbu. „Obě čtvrtfinálové série dopadly nevalně. Už se chceme posunout o krok dál. A nejlíp o dva," naznačuje semifinálové ambice Beroun.

K postupu mezi elitní čtyři mužstva mají pomoct i letní posily nová brankářská jednička Jakub Čech, zkušený slovenský obránce Richard Pavlikovský či další ostřílení ofenzivní borci Zdeněk Blatný a Milan Procházka. „Soupeře v EBEL trochu znám a vím, do čeho jdu," říká Procházka.

„Milan je zodpovědný hráč, důrazný a pracovitý, ale čekáme od něj i nějaké góly. Přístupem povede mladší spoluhráče," oceňuje Režnar.

Berouna potěšil zejména příchod obránce Pavlikovského. „Bude hodně platný do přesilovek. Má perfektní přehled na ledě i zakončení," chválí novou akvizici.

K novicům patří i americký obránce Andrew Thomas a slovinský zadák Aleksandar Magovac. „Zapadli bez problémů. Už umí i pozdravit česky," usmívá se Beroun.

Se spoluhráči v úvodním duelu sezony od půl šesté večer hostí Fehérvár. „Soupeře už jsem studoval, ale ideální bude, až si seženu DVD z prvního kola. Pak je poznám víc," dodává Režnar, který se v prvním duelu možná bude muset obejít bez Petera Puchera, který má potíže s ramenem.