„Bylo vidět, že kluci mají chuť do hokeje. Bylo tam samozřejmě ještě mnoho chyb z přemíry snahy. Máme ještě hodně práce co zlepšovat. Někteří kluci ale ukázali, jak se má hokej hrát," hodnotil znojemský trenér Jiří Režnar.

Výkon Orlů se líbil i trenérovi hostů Františku Výbornému. „Hrají moderní hokej, který je rychlý a agresivní. To jsou věci, po kterých u nás žehráme, že nám chybí," poznamenal.

O úvodní gól se postarala nová posila Znojma, slovenský obránce Richard Pavlíkovský, který přišel z německého Krefeldu. „Byla to náhoda, puk se mi odrazil před bránu. Kéž by to tak vydrželo," přeje si bek.

V bráně se poprvé představil Jakub Čech. „Hráči hráli kompaktně, padají do střel, hodně tím pomáhají gólmanům," pochválil.

V příštích utkáních dostanou přednost jeho kolegové. „Druhý zápas bude chytat Landsman a třetí Ullberg. Musí si to všichni zkusit," prozradil trenér. Tomu chyběl v úvodním duelu Zdeněk Blatný a Adam Havlík kvůli drobným zdravotním problémům. Nastoupit nemohl ani americký bek Thomas, jenže neměl ještě vyřízené pojištění. Příští týden by ale kádr měl být kompletní. V úterý čeká Znojmo zápas v Jihlavě.

Orli Znojmo – BK Mladá Boleslav 4:1(2:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Pavlikovský (Podešva), 20. Fiala (Štach), 22. Pucher (Podešva, Müller), 47. Kilnar (Šťáva, Bartoš) – 8. Broš (Vrbata, Klimenta). Rozhodčí: Čech, Blecha – Skopal, Reich. Vyloučení: 8:12. Využití: 2:0. Diváci: 1 125.

Sestavy:

Znojmo: Čech – Štach, Šťáva, Pavlikovský, Lattner, Bořuta, Sova, Magovac, Krejčiřík – Kilnar, Fiala, Jarůšek – Podešva, Pucher, Rožník – Beroun, Šeda, Beránek – Müller, Bartoš, Novák.

Mladá Boleslav: Will – Pojkar, Němeček, Protivný, Čížek, Bohunický, Kurka – D. Vrbata, Broš, Klimenta – Rys, Hrdel, Lenc – Jiránek, Loskot, Koudela – Ďurač, Frolík, Marek – Van de Velden.