Do rychlého vedení se dostali znojemští hokejisté v závěrečném přípravném duelu se Skalicí. Po dvanácti minutách už vedli 3:0. Pak jakoby mysleli na první utkání EBEL, které je čeká v neděli doma s Féhervárem.

„Když jsme vedli 3:0, tak se hráči šetřili, měli strach se zranit. Tyto poslední zápasy jsou vždy takové ošemetné, protože hráči se těší na ligu a z toho pramení i chyby," uvedl znojemský trenér Jiří Režnar.

Znojemští hokejisté měli navrch, i když pak přidali už jen dvě branky. „Soupeř nebyl až tak atraktivní, čekali jsme, že bude lepší. Generálka se nám až tolik nepovedla. Je možné, že bylo v podvědomí to, že je to poslední přípravný zápas a hráči se už šetřili," prohlásil útočník Milan Procházka.

Ten oblékl znojemský dres po devíti letech. S týmem trénoval jen v pondělí a v úterý před utkáním absolvoval rozbruslení. „Jsem rád, že jsem si mohl zahrát zápas před začátkem soutěže. Bylo to ještě takové kostrbaté, musím si sednout s hráči," konstatoval šestatřicetiletý Procházka, který v loňském roce oblékal extraligový dres Chomutova.

Se Znojmem se domluvil na měsíčním angažmá. „Jsem ve Znojmě na měsíc a pak uvidíme. Jsem rád, že tady můžu hrát, protože EBEL je kvalitní liga," přiblížil.

Trenér s ním počítá zejména do oslabení. „Vyplnil nám díru. Měli jsme dvě dvojice na oslabení. Jednou byla Beroun a Šeda a druhá Beránek a alternoval Bartoš. Když Bartoš nehraje, tak se nám Procházka ideálně hodí," vylíčil Režnar.

Orli v závěru zápasu se Skalicí, když byli ve vedení 4:1, hráli bez brankáře. „Power play jsme zkoušeli jen v tréninku, ale v zápase ještě ne, tak jsme si ho chtěli vyzkoušet," sdělil kouč. Test se hráčům povedl, skórovali v něm na konečných 5:1.

Zdařilou měli i přípravu, doma ani jednou neprohráli. Venku vyloženě nepropadli, prohráli jen s Jihlavou, Slavií Praha a Kladnem. „Některé přípravné zápasy byly dobré, některé špatné. Ukáže to až sezona jak jsme se na ni připravili," dodal Režnar.

Poslední dny trápily zdravotní problémy Petera Puchera. Nedohrál ani utkání se Skalicí. „Mám strach, že v neděli do zápasu nenaskočí," obává se trenér. Kromě Puchera není zdravotně v pořádku Filip Krejčiřík, který by tento týden měl ukončit rehabilitaci koleno. Jasno už má trenér o tom, koho postaví na úvodní duel do brány. „Počítáme s tím, že do brány půjde Jakub Čech. Pokud mu to vydrží v bráně dvacet, tak budeme jen rádi," podotkl trenér. Ostatní dva brankáři, Landsman a Ullberg zůstávají u mužstva a budou čekat na svoji příležitost.

Celý tým znojemských Orlů už je nažhavený na svoji třetí sezonu v EBEL. Těší se i diváci, kteří chodili na přípravu v hojném počtu. Ani jednou jich nebylo méně jak tisíc.

Orli Znojmo – HK 36 Skalica 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Blatný (Fiala, Štach), 3. Jarůšek (Fiala, Blatný), 12. Sova (Beránek, Šeda), 21. Pucher (Jarůšek), 60. Jarůšek (Fiala) – 31. Sloboda (Preisinger). Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. Diváci: 1512.

Znojmo: Čech – Thomas, Štach, Pavlikovský, Lattner, Bořuta, Sova, Magovac – Blatný, Fiala, Jarůšek – Podešva, Pucher, Havlík – Beroun, Šeda, Beránek – Procházka, Bartoš, Novák – Rožník.

Skalica: Lipovský (20. Rybár) – Vyrubalík, Barák, Kozák, Srnec, Staňo, Šohajda – Kulha, Školiak, Sloboda – Lažo, Mráz, Preisinger – Jankovič, Kutálek, Stieler – Romančík, Kalináč, Šátek – Obdržálek.