První třetina přinesla spoustu šancí na obou stranách, ale ani jednomu týmu prosazení. Znojmu se sice podařilo zasadit puk do brány soupeře, ale rozhodčí tuto střelu neuznali, a to proto, že byla po zhlédnutí záznamu zaslána kopnutím brusle.

Ve druhé třetině se hrál kvalitní hokej, který se vidí v play off. Z pohledu šancí byli aktivnější domácí Orli, ale opět se neprosadili. Podruhé do kabin se tak odcházelo za stavu 0:0.

Góly tak byly k vidění až v závěru celého utkání. Domácí hráči vyčkávali až do třiapadesáté minuty na to, aby sesadili Salzburg z trůnu. Prosazení domácího týmu přinutilo hosty ke hře bez brankáře, čehož domácí hráči využili a své vedení navýšili o další dva góly.

Z utkání si znojemští Orli odnášejí plný počet bodů za zasloužené vítězství, kterým jistě potěšili i svého trenéra Jiřího Režnara, který právě v den utkání oslavil čtyřiapadesáté narozeniny. "V zápasu bylo plno věcí, které k hokeji patří, nakonec padly i ty góly. Bylo to utkání ve stylu play off. Poslední tři zápasy v řadě jsme nezvládli, tak jsme to chtěli napravit. Navíc hrajeme se stejným soupeřem dvakrát během tří dnů. Salzburg nás vždycky tlačí, my hrajeme zodpovědně dozadu a dobře do brejku. Nemůžeme hrát pořád útočný hokej, tak jsme zkusili i něco do obrany," uvedl Režnar.

Znojmo – Salzburg 3:0

Třetiny: 0:0, 0:0, 3:0. Branky a nahrávky: 54. Havlík (Pucher, Podešva), 59. Lattner (Štach, Thomas), 60. Podešva (Bořuta). Rozhodčí: Babić, Gebei – Hribar, Raković. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Diváci: 2452. Střely na branku: 38:42. Sestavy - Znojmo: Hovi – Pavlikovský, Sova, Štach, Thomas, Kolarz, Bořuta, Müller, Magovac – Blatný, Fiala, Lattner – Podešva, Pucher, Havlík – Beroun, Šeda, Novák – Špaček, Bartoš, Jiránek. Salzburg: Gračnar – Trattnig, Milam, Heinrich, Fahey, Mühlstein, Boivin, Pallestrang – Nödl, Roe, Meckler – Kristler, Latusa, Raffl – Cullen, Brophey, Keith – Welser, Komarek, Hofer.