Lukáš za sebou má také angažmá ve Lvu Praha, za který naskočil do jednoho zápasu Kontinentální ligy. V dresu Sparty v letošní sezoně držel úspěšnost zásahů nad hranicí 91 procent. V týmu Orlů se zařadí po bok dosavadní brankářské jedničky Patrika Nechvátala a náhradníka Tomáše Fučíka.

Lukáš nechyběl už na pondělním tréninku před úterním domácím duelem s Linzem, který startuje v půl sedmé večer. Oba celky dělí v nadstavbové skupině pouze bod, druzí Orli mají šanci svému pronásledovateli odskočit a přiblížit se vysněné Lize mistrů. „Určitě do ní chceme, potřebujeme hlavně vyhrát zbývající dvě utkání doma a uvidíme, na co to bude stačit," pronesl kouč Orlů Jiří Režnar.

Jeho svěřenci naskočí k soutěžnímu zápasu poprvé po reprezentační přestávce, kterou vyplnilo pouze střetnutí s brněnskou Kometou O pohár hejtmana Jihomoravského kraje. „Trenér nebyl úplně spokojený s tím, jak jsme zápas odehráli. Byli jsme přemotivovaní, Kometa proměnila svoje šance, my naše ne," vracel se k porážce 1:3 obránce Lubomír Štach.

Většinu přestávky vyplnili Orli nabíráním kondice na vrchol sezony. „Měli jsme dva dny volno, pak jsme se do toho obuli docela zostra. Už předtím jsme odehráli některé duely v kondičním bloku. Teď už nás čekají jen zápasy, tak uvidíme, co to s námi udělá," dumal Štach.

Trenéři jsou s fyzickou připraveností hokejistů spokojení. „Nebudu nikoho jmenovat, myslím, že všichni hráči jsou na tom fyzicky dobře. Ale to jsou také naši soupeři. Play off nebude rozhodovat fyzička, ale především hlava," upozorňoval na klíč k úspěchu Režnar.