A bylo se na co dívat. Nejenže asi dvě stovky přítomných diváků viděly celkem osmnáct branek, ale i nespočet dalších gólových příležitostí a krásných soubojů.

Na střídačce Fanclubu se sešlo dohromady patnáct hráčů, na opačné straně, u Orlů, jich bylo o jednoho méně.

Hokejový tým se totiž potýká se širokou marodkou, ke které nejnověji přibyl šestadvacetiletý obránce Richard Jareš. Ten si na tréninku natrhl vazy v kotníku, musel se podrobit vyšetření a chodí o berlích. Do třiadvacátého července, kdy Orli vyjíždějí na led, by však měl být v pořádku.

Zato se ale divákům představila nejnovější orlí posila, kterou je obránce Lukáš Chmelíř.

První poločas byl ještě vyrovnaný, šance se střídaly na obou stranách. Zápas pro sebe ale rozhodli Znojemští orli ve druhé půlce, kdy svého soupeře přestříleli a uštědřili mu v konečném součtu debakl 11:7.

„No oni jsou hokejisti ještě mladí a blbí a nerozumí tomu, že taková utkání musí končit remízou, aby se vlk nažral a koza zůstala celá, prostě ke spokojenosti obou týmů i diváků,“ smál se po utkání prezident znojemského Fanclubu a organizátor celé akce Pavel Urbánek alias Hurvajs.

„Nene, tak to vůbec nebylo, my jsme prostě lepší a rychlejší než oni a máme víc natrénováno,“ odporoval mu rovněž s úsměvem obránce Orlů Pavel Mojžíš.

„Prý lepší fyzickou kondici, to určitě! Jenom vám víc přálo to vaše omílané „štěstíčko“ a měli jste větší „srdíčko“,“ vracel mu ale Urbánek vše i s úroky a významně se při tom ušklíbal.

Vážného hodnocení se novináři dočkali jen od dlouholeté opory Orlů, Radka Hamana.

„Vyhráli jsme, tak musím utkání hodnotit kladně, ale nebylo to tím, že jsme byli nějak zvlášť lepší, ve druhé půlce nám hlavně přálo počasí. Vítr nám foukal do zad a míč létal přímo do soupeřovy brány,“ uznal sportovně Haman.

Všichni hráči se ale shodli na tom, že nešlo ani tak o výsledek nebo o to, kdo dá branku, jako spíše o pobavení diváků a odreagování se. Orlům totiž právě v těchto dnech končí náročná suchá letní příprava.

„Pro nás to bylo určitě zpestření, které jsme uvítali, taky musíme s fanoušky udržovat kontakt, vždyť i kvůli nim ten hokej v sezoně hrajeme,“ mínil Radek Haman.

Jeho spoluhráč Pavel Mojžíš byl ale pragmatičtější. „Fotbalový zápas s Fanclubem byl určitě lepší, než kdybychom někde běhali po lese,“ uculoval se.

Skvělý Růžička

Za Orly zaznamenal nejvíce branek útočník Martin Růžička. „Dal asi čtyři nebo dokonce pět branek, lítalo mu to tam hezky,“ pochválil svého kolegu po utkání Haman. „Já jsem výjimečně gól nedal, ale to je tím, že jsem to musel zachraňovat vzadu,“ ospravedlňoval svou absenci na listině střelců s úsměvem.

Růžičky si v zápase všiml i Urbánek. „Jak dal ten čtvrtý gól, tak jsem přestal sledovat skóre, to už nemělo cenu,“ zašprýmoval fanclubový prezident, který jednadvacet minut před koncem ze zápasu dobrovolně odstoupil.

„Musel jsem, na drese nosím jednadvacítku, tak ctím tradice,“ odkázal na předchozí přátelské zápasy, kdy jednal stejně. Ty se ale hrály v předchozích letech vždy v zimě ve sportovní hale, utkání pod širou oblohou mělo letos svou premiéru.

Diváků přišly asi dvě stovky, většinu z nich potkávají hokejisté v sezoně v Hostan Aréně, mnozí z nich se chodí dívat i na jejich tréninky.

„Příjemně mě překvapila návštěvnost takového utkání, lidé přišli navzdory tomu, že sem z Rakouska mířila ošklivá bouřka,“ ocenil věrnost fanoušků Radek Haman.

Prezident Fanclubu si ale zavtipkoval i na toto téma. „Čekal jsem, že když tu hrají takoví manekýni, jako jsou hokejisti, že bude vyprodáno,“ smál se nahlas.

V posledních asi patnácti minutách zápasu se spustil nepříjemně silný déšť, který hráčům vadil.

„Déšť mi ani nepřišel tak hrozný, spíš mi hodně překážel ten prudký vítr, špatně se proti němu běhalo a balón lítal jinak,“ postěžoval si na špatné počasí další člen Fanclubu a jinak hráč Inzert Expresu Znojmo Daniel Kubále.

Ten dal v zápase dvě branky. „To mi připadá jako velký úspěch, vzhledem k tomu, jak dobře hokejisti hráli. Hodně mě překvapili tím, že to umí nejen s hokejkou a pukem, ale i s nohama a míčem,“ vysekl soupeři závěrem poklonu.