Nejprve v rakouském Linci jeli Peter Pucher, Colton Yellow Horn a Martin Podešva. V italském Bolzanu posledně jmenovaného nahradil Ondřej Šedivý. Nikdo ale proti gólmanovi tváří v tvář neuspěl. „Hráče sledujeme v tréninku. Víme, komu nájezdy jdou a kdo si na ně věří. Bohužel to teď dvakrát nevyšlo. Máme ještě další varianty na případné nájezdy," sdělil znojemský trenér Jiří Režnar.

Říká se, že tenhle typ rozhodnutí o vítězi utkání je o štěstí. Vždy padesát na padesát. Nicméně Orli do prohry na ledě Lince rok v nájezdech pouze vítězili. „Je to loterie. Máme šikovné hráče, kterým se jindy daří. Daleko víc si ceníme, že jsme v pěti hráčích na ledě ještě v nadstavbě neprohráli. Pro play off to bude stěžejní," řekl znojemský útočník Roman Tomas. Ten tak připomněl fakt, že soutěž EBEL v play off nemá nájezdy, rozhodují takzvané zlaté góly ze hry.

program Orlů:5. února: Znojmo – Bolzano
7. února: Salcburk – Znojmo
16. února: Znojmo – Linec
19. února: Vídeň – Znojmo
21. února: Znojmo – Dornbirn
V reprezentační pauze se 12. února Orli představí na domácím ledě proti brněnské Kometě.

Na Znojmo čeká v nadstavbě posledních pět duelů, které rozhodnou o postavení do rozhodující části sezony. „S výchozí pozicí jsme spokojení. Mohli jsme sice mít ještě víc bodů, ale tak stejně i méně. Pomalu přemýšlíme, jak bude první kolo play off vypadat, ale zatím je to předběžné," prohlásil Režnar.

Na to, kdo bude lepší nebo horší soupeř nemyslí ani Tomas. „Pokud chceme vyhrát, musíme si poradit se všemi. Je zbytečné předjímat, koho si vybereme nebo kdo nám bude přidělený. O tom rozhodnou následující dva týdny," uvedl.

V pátek od půl sedmé večer se pokusí Orli vrátit úterní porážku Bolzanu a úspěšně vkročit do závěru nadstavby. „Můžeme se ještě teoreticky podívat i na první místo, proč ne. Všechna utkání chceme vyhrát samozřejmě, ale především je musíme dohrávat do konce," pravil kouč, jenž upozornil na slibně rozehrané zápasy s Bolzanem i Lincem, které Znojmo nedotáhlo do vítězného konce.

ADAM HAVEL