Milane, jaký byl úterní zápas z vašeho pohledu?

Přijeli jsme sem dnes s tím, že chceme urvat nějaké body, protože od začátku sezony se nám letos moc nedaří. Hráli jsme dnes vyloženě na obranu s tím, že zkusíme Znojmo přehrát, což se nám podařilo.

Řekl jste, že úvod sezony se vám moc nepovedl. V řádné hrací době jste až dosud vyhráli jen jednou, čím to, že se vám to dnes podařilo podruhé?

Nemyslím, že bychom dnes hráli nějak moc jinak než předtím. V minulých zápasech jsme hráli stejně dobře jako dnes, jenomže jsme selhávali v koncovce. Dneska nám to se štěstím napadalo do znojemské brány. Nedíváme se na to, jestli jsme předvedli líbivý hokej, hlavní je, že máme tři body. Teď na tenhle úspěch musíme navázat v dalších zápasech.

Takže trenér vám nenaordinoval nic jiného, než co jste hráli v předchozích kolech?

Ani ne, jen nám řekl, že se máme víc tlačit do brány a zkusit víc dohrávat odražené puky. Hlavně že se nám dneska podařilo dát góly, vedli jsme o dvě, pak i o tři branky. Důležité bylo, že jsme ten náskok dokázali udržet.

Před sezonou přišel k týmu nový trenér, navzdory tomu, že jste skončili v uplynulém ročníku extraligy druzí. Proč ta změna?

Trenéru Venerovi končila smlouva, dostal nabídku ze Zlína, kterou přijal, takže mužstvo bylo bez trenéra. Pak přišel na trenérský post pan Paleček, trénuje se nám pod ním dobře. Ono ani tak nezáleží na trenérovi jako na nás hráčích, makat musíme pořád, ať nás trénuje ten nebo onen.

Ze Znojma už jste pryč poměrně dlouho, přesto, mají pro vás zápasy na zdejším ledě pořád nostalgický nádech?

Samozřejmě, Znojmo je můj domov. Hrozně rád sem jezdím. Jenom mě hodně mrzí jedna věc. Když jsem tady hrával já, chodil plný stadion lidí a pořádně se fandilo. Dneska mi to přijde, že tady na zimáku je hrozné ticho.

Jak často se do Znojma dostanete?

Přes léto jsem jezdil každý víkend, ale jakmile začne sezona, je to s časem špatné, program je hodně nabitý, kromě extraligy nás ještě čeká Spengler Cup, budeme hrát vložené úterky. Je toho zkrátka moc, takže domů se nedostanu vůbec, nejdřív na konci sezony.

Ve Varech jste už pátým rokem, na jak dlouho tam ještě máte smlouvu a co plánujete po jejím skončení?

Smlouva mi platí ještě tento rok, od toho, jak se mi vydaří letošní sezona, se pak bude odvíjet další možné angažmá.

Přemýšlíte někdy o návratu do znojemského dresu?

No, vzhledem k tomu, že se teď hodně mluví o tom, že extraliga je ve Znojmě poslední rok, moc růžově to – aspoň v nejbližší době – nevidím.

Ze Znojma jste odcházel svobodný, změnilo se na tomhle stavu něco?

Nenene, stále jsem svobodný kluk. Mám spokojený život, s přítelkyní jsme spolu šťastní. Samozřejmě, když bude chtít, abych si ji vzal, no tak si ji vezmu. (smích)

Popřál byste něco znojemským fanouškům?

Jako rodilý Znojmák bych přál všem tady, aby tu extraliga zůstala nejen tento rok, ale i roky následující, jenomže o tom samozřejmě rozhodují úplně jiní lidé. Klukům přeju, aby se jim v hokeji dařilo, fanouškům, aby chodili na pěkný hokej. A abych ji chodilo mnohem víc, než kolik jich chodí teď.