Ani jeden ze soupeřů nespoléhá na domácího brankáře. Dres Orlů hájí Sasu Hovi, který si drží úspěšnost zákroků nad 92 procent a průměr obdržených branek na utkání má 2,78. „Sasu podával výborné výkony a teď jde jen o to, aby je přenesl do play off," chválil bývalého brankáře brněnské Komety kouč Jiří Režnar.

Proti Hovimu se postaví Kanaďan Michael Ouzas, který se chlubí téměř identickými statistikami. „Abychom uspěli, musí být náš brankář vynikající. Každý z hráčů musí ve výkonech udělat ještě jeden krok dopředu," burcuje linecký trenér Rob Daum.

Zatímco loni brankářům Orlů play off moc nevyšlo, letos bude Hovi jasná jednička. „Gólmani jsou klíčoví. Když zachytají, spoluhráči cítí jistotu," potvrzuje Režnar.

Vousy pro diváky
Zákaz holení a růst vousů patří ke zvykům play off. Orli připravili pro vyřazovací část speciální dárek pro fanoušky, kteří mají chuť podpořit v této tradici znojemské hráče, ale vousy jim třeba ještě nerostou. „Nasazovací" plnovous si může každý zakoupit v e-shopu za 40 korun.

Přestože Znojmo v letošní sezoně vyhrálo pět ze šesti vzájemných zápasů s Lincem, očekává Režnar vyrovnanou sérii. „Jestli si někdo myslí, že je hotovo, tak se plete. Začíná úplně nová soutěž a bude to boj o každý metr ledu. Šance na postup jsou padesát na padesát," tuší. „Naše výsledky se Znojmem nejsou ideální, ale máme šanci," tvrdí Daum.

Orli si díky vydařené nadstavbové části zajistili čtvrté místo v tabulce, proto sérii na čtyři vítězné zápasy odstartují doma. Následně se pořadatelství zápasů střídá.

Víc než v kladné bilanci se soupeřem vidí Režnar výhodu ve vzdálenosti obou soupeřů. „Do Lince to máme asi dvě a půl hodiny. Je to dobře právě z toho důvodu, že kvůli střídání zápasů víc cestujeme," vysvětluje kouč loňského čtvrtfinalisty.

Do startu play off jdou Orli s téměř kompletní kádrem, zdravotní problémy má jen útočník Petr Beránek. „Není ještě stoprocentně připravený, ale jinak mají všichni hráči velkou chuť. Měli jsme pět dní pauzu, doufám, že sil bude dost," říká Režnar před dnešním duelem ve Znojmě.

Program play off - čtvrtfinále

7. března: Znojmo – Linec

9. března: Linec – Znojmo

11. března: Znojmo – Linec

14. března: Linec – Znojmo

Nejproduktivnější hráči v letošních vzájemných zápasech:

Lubomír Štach (1 gól + 7 asistencí) – Jason Ulmer (2 + 3)