I když Orli dorazili do Salzburku v oslabené sestavě, nedali domácím šanci pomýšlet na vítězství. V některých pasážích pomohlo hostům i štěstí, díky kterému nakonec přivezli dva body. Salzburk byl okamžiky herně lepší tým, ale Orli předvedli dobrou efektivitu a před necelou stovkou znojemských fanoušků, kteří je přijeli podpořit, nasadili laťku s touhou vyhrát dostatečně vysoko.

„Je úžasné, jak nás naši fanoušci podporují, když se v neděli sbalí a vyrazí čtyři sta kilometrů daleko, aby nás na šedesát minut podpořili. Myslím si, že takový fanklub, jaký máme my, nemá v EBEL nikdo, za což jim moc děkujeme," vzkázal znojemský kapitán Jiří Beroun.

První třetinu otevřeli domácí, když zaslal puk Evan Brophey přímo za záda Sasu Hoviho. Znojemští hokejisté však nenechali nic náhodě a střelou Davida Bartoše skóre vyrovnali. Na straně domácího Red Bull týmu se několikrát vylučovalo a to Orlům pomohlo ke vstřelení druhé branky. Při přesilové hře pět na tři zasadil ránu z bezprostřední blízkosti znojemský obránce Michael Kolarz.

I druhá třetina přinesla dobře zaslané střely. V pětadvacáté minutě podruhé skóroval znojemský hráč David Bartoš a změnil skóre na 1:3. Následně v přesilovce navýšil také domácí hráč Manuel Latusa na 2:3.

V devětadvacáté minutě prokličkoval znojemský obránce Jan Müller přes domácí obranu a zaslal střelu, která se sice odrazila od brankáře, ale následně ji s přehledem dorazil jeho spoluhráč Zdeněk Blatný a navýšil tak na 4:2. „Měl jsem rychlost, zkusil jsem projekt okolo prvního hráče, což se podařilo, poté už jsem viděl jen bránu, tak jsem se snažil jet k ní tou nejkratší cestou," popsal svůj nájezd Jan Müller.

Třetí třetinu ovládli domácí hráči, když za dvě minuty vyrovnali na 4:4. Orli však na odpověď nečekali a zásahem Martina Podešvy získali náskok 5:4.

Jedenapadesátá minuta přinesla hostům zpět dvoubrankový náskok, když zaslal projektil Orel Adam Havlík do salzburské brány. Orli tak odjížděli domů se dvěma body, širokým úsměvem a famózní rozlučkou znojemských fanoušků, kteří je čekali u orlího autobusu. „Čekali jsme, že ve třetí třetině na nás nastoupí tvrdě a důrazně. To se potvrdilo a dokázali hned v úvodu vyrovnat. Naštěstí jsme rychle odpověděli, což byl rozhodující moment zápasu," shrnul utkání znojemský kouč Jiří Režnar.

V pondělí odjíždí znojemský tým na utkání do Linze. Začíná pár minut po sedmé hodině večer.