Ještě než odstartovalo sobotní odpoledne s fanoušky, absolvoval tým společný oběd a následovalo přijetí na radnici, kde je uvítal místostarosta města Znojma Jan Grois. Ten Orlům poděkoval za reprezentaci města a každému předal malý dárek.

Poté se už hráči a realizační tým přemístili do útrob Orlího stánku. Chyběla jen trojice útočníků Branislav Rehuš, Roman Tomas a Corey Trivino, kteří již odcestovali za rodinami. „Uplynulý ročník jsme si jako fanoušci náramně užili od úvodních zápasů přes několikadenní tripy na venkovní zápasy až po náročné play off. Skloubit každý druhý den hokej, náročné výjezdy a zaměstnání nebylo jednoduché, ale stálo to za to. Navíc se můžeme těšit na Ligu mistrů, co víc si přát, je to úžasné," uvedl za FanClub Jakub Maršalík.

O akci byl na znojemském zimním stadionu obrovský zájem. Pro autogram či fotku si přišlo přes 800 fanoušků a k mání byl i plakát čerstvých vicemistrů mezinárodní EBEL. „Je to super, že přišlo tolik lidí. Děkujeme jim za to. Uvidíme se zase v srpnu," poznamenal jeden ze znojemských odchovanců, univerzál Jan Lattner. Právě poslední přesný střelec z uplynulého play off je jistým členem kádru i v dalším ročníku. Vedení klubu uplatnilo opci ve smlouvě.

Pokračovat u Orlů bude svoji šestnáctou sezonu i kapitán Jiří Beroun a na střídačce zůstává Jiří Režnar.

S jinými hráči ale vedení nepočítá. Ať už je to z důvodů jiných, mnohem lukrativnějších nabídek, nebo jinak nastavené koncepce kádru. Jedním z hráčů, jenž po čtyřech sezonách ve Znojmě končí, je útočník Ondřej Fiala. „Mě tohle rozhodnutí naštvalo a jsem z toho moc smutná. Odchází pan hokejista a srdcař," posteskla si fanynka Orlů až z dalekého Drnholce Michaela Šedivá.

Znojemský hokej zažil ve své jubilejní páté mezinárodní sezoně vydařený rok. Poprvé v historii klubu postoupil do prestižní Ligy mistrů. Po desetiletém prokletí dokázalo Znojmo přejít přes čtvrtfinále proti Dornbirnu, kde sice po prvních zápasech ztrácelo dva zápasy a mnoho fanoušků po debaklu v Rakousku už nevěřilo v postup.

To se Orlům čtyřmi výhrami v řadě podařilo a v semifinále narazili na silný Linec, který po vyrovnané sérii vyřadili a jižním sousedům překazili chystané finále Linec – Salcburk. V něm nakonec na zkušený tým podporovaný gigantem RedBull nestačili. „Byla to jedna z nejvydařenějších sezon, a i když to nebylo zlato, tak pro nás jsou to mistři. Na tohle bude Znojmo ještě dlouho vzpomínat. Jsme na ně neuvěřitelně hrdí. Děkujeme za vydařený a nezapomenutelný ročník," řekla fanynka Nikol Kottová.

Nyní nastupují Orli na měsíční dovolenou a klub čekají jednání o kádru a se sponzory. „Dovolenou strávím v Čechách, uděláme si to trošku poznávací. Nic velkého, k moři nepojedu, i kvůli synovi," dodal Lattner, jenž se bude v květnu trenérům hlásit.