Slovenský kanonýr má možnost na nápravu hned v další sezoně, protože s klubem prodloužil smlouvu. „Nebylo nad čím váhat, jsem ve Znojmě maximálně spokojený," hlásil čtyřiatřicetiletý forvard.

Zvažoval jste i jinou nabídku?

Vůbec. Znojmo pro mě byla jasná priorita. Až kdyby náhodou jednání s vedením nevyšla, rozhlédl bych se jinde.

Zaujala vás i kvalita EBEL?

Je to zajímavá soutěž. Spíš jsem ale cítil, že se mi líbí hlavně ve Znojmě. Parta v týmu je skvělá. I město je krásné, historické. Ani velké, ale zároveň ani malé. Navíc se nachází ve vinařském kraji a já mám víno rád. Především bílé. (úsměv)

V EBEL jste odehrál svoji první sezonu. Musel jste přizpůsobit svoji hru nárokům soutěže?

Ano. Trvalo mi určitě několik zápasů, než jsem si osvojil nové návyky. Pak už to bylo dobré. Potřeboval jsem si zvyknout na důraznější hru do těla. Týmy také mnohem víc nahazují puky. Třeba v české nebo slovenské extralize se hráči s pukem mnohem víc mazlí. To v EBEL není.

Už vás přebolelo zklamání z vyřazení ve čtvrtfinále play off s Klagenfurtem?

Čekal se od nás postup do semifinále. Ještě pořád na to myslím, zklamání ve mně stále je. Přišlo totiž i z mé strany.

Narážíte na to, že jste se v pěti zápasech play off bodově neprosadil?

Nějaké dobré střely jsem měl, puky skončily i na tyčkách. Mrzí mě, že jsem v této fázi zklamal. Nezbývá mi, než se přes to přenést a poučit se. V příštím play off chci mužstvu pomoct mnohem víc.

S kým jste si v sezoně na ledě rozuměl nejvíc?

Neměl jsem problém absolutně s nikým. Skoro celou sezonu jsem odehrál s Branislavem Rehušem. Dokud byl zdravý, hrál s námi ještě Pavel Rosa. Dobře se mi hrálo i s Martinem Podešvou.

EBEL nakonec vyhrál Salcburk, který ve finále smetl Vídeň 4:0 na zápasy. Vyhrál zaslouženě?

Asi ano. Salcburk má rozpočet někde úplně jinde. V kádru má hráče, kteří se neprosadili v NHL, i věkově jsou v nejlepších letech. Titul vyhrál oprávněně.

Jak trávíte po předčasném vypadnutí z play off svůj čas?

Prakticky všechen mi vyplňuje moje rodina. Syn hraje hokej, takže s ním chodím na tréninky. S malou zase na procházky.

Sledujete ve volnu vrchol hokejové sezony?

Už je to vlastně skoro měsíc, co jsem doma, takže mi pomalu hokej začíná scházet. Když je v televizi česká extraliga, pustím si ji. A těším se také na mistrovství světa, rozhodně je budu sledovat. Natěšení na hokej už u mě zase začíná.