Čtěte také: Orli oplatili maďarským Čertům porážku. Vyhráli 3:1 a drží postupovou pozici

Bylo těžké připravit tým po porážce 2:6 v Maďarsku?

Věděli jsme, že to bude těžký duel. Po tom zápase, co jsme odehráli u nich, jsme se obávali výkonu. Ne vždy se všechno vyvede, nejsme orchestr abychom stále vyhrávali. Ve třetí třetině ale ukázali hráči obětavost.

Takže kvalitní zápas se vším všudy?

Zápas to byl klasický playoffový. My ho zvládli, a já doufám, že to je ten ukazatel, kterým směrem chceme jít. Hráči si musí dostat do hlav, že se dá vyhrávat i když se nedaří pohledné kombinace. O to je pak výsledek cennější. Body potřebujeme za každou cenu.

Je vidět zlepšení od vašeho příchodu?

Nemyslím si, že jsem ta osoba, která by to měla hodnotit. Musím říct, že je tam větší bojovnost. Poslední čtyři zápasy jsme odehráli tak, jak jsme měli v plánu. Sice jsme uspěli jen dvakrát, ale výkony jsou dobré.

Jaká bude naplň týmu při reprezentační pauze?

Budeme zase mít celý týden tvrdé tréninky, protože se není na co šetřit. Pojedeme ve stejné fázi, jakou jsme nastavili. Čekají nás těžké tréninky. Mám takovou trenérskou filozofii, že nás to posune dál, přesně tam kam si to přejeme. Kluci to pochopili taky a není žádný problém v tomto trendu nepokračovat.

Přichází tedy reprezentační přestávka vhod?

Bylo mnoho zápasů za sebou a na trénink nebyl čas. Hráči si zabruslí, zajdou na čas do posilovny. Je třeba se naladit na závěr bojů o play off a vzít si něco i ze zápasů s Fehérvárem.

Drží vás spolehlivost Marka Schwarze?

Marek Schwarz nás jednoznačně drží. Když vleze do branky, tak se mu daří. Někdy mu to prostě nevyjde, a to je pak sám na sebe strašně naštvaný, ale pro nás je to nyní už jasná brankářská jednička.

Jak je vlastně těžké hráče připravit na zápasy, kde jde o play off?

Je těžké vstupovat do zápasu, kde vám jde o hodně. Musíte dávat kluky do pohody, aby nebyli zbytečně přemotivovaní. Nebylo to lehké po tom prohraném zápase v Maďarsku, ale povedlo se to a to víc jsem rád. Povedlo se nám výborně namíchat polévku, aby si hráči věřili, ale nebyli zase nahecovaní příliš. Je dobře, že jsme to zvládli, po přestávce budeme klidnější. Kdyby se teď neuspělo, tak by ta nervozita byla mnohem větší. Hlavně nesmí přijít uspokojení, boj to bude do posledního kola.

Je šance, že se po pauze vrátí někdo z marodů?

Patrik Novák už s námi trénuje a po reprezentační přestávce jej zařadíme i do zápasové sestavy. U dalších marodů to zatím nevypadá na návrat do zápasů.