Obrovským srdcařem a bojovníkem je znojemský hokejový útočník Jan Lattner. Když Ondřej Fiala vstřelil první gól v úvodním duelu play-off ve Vídni, byl asi nejvíce hlasitým člověkem, který na stadionu zařval góóól.

Ve druhém zápase sám branku vstřelil, ale nikdo z týmu už ho nenásledoval, ačkoliv na vídeňského brankáře šlo pětatřicet střel. Znojmo přestřílelo svého soupeře v obou dosavadních čtvrtfinálových soubojích, ale zvítězit nedokázalo.

Co rozhodlo o vaší prohře ve druhém zápasu?

Určitě to byla přesilovka pět na tři ve třetí třetině. Kdybychom v ní dali nějaký gól, třeba bychom pak vyrovnali. Nemyslím si, že by byla Vídeň lepší než my. Bohužel jsme nedali šance, které jsme tam měli.

Podobné to bylo v prvním utkání. Kdybyste v něm využili šance v první třetině, zápas by vypadal jinak.

Je to tak. Musíme u nich hrát jinak, než jsme hráli doteď. Jakmile bude sebemenší šance, tak ji musíme využít, abychom se dostali aspoň do dvoubrankového vedení, které bychom byli schopni udržet.

Po prvním zápase taky zaznělo z vašeho týmu, že vám chybí důraz. V první třetině druhého utkání ho tam také moc nebylo…

V první třetině určitě ne, pak jsme ale ve druhé třetině přitvrdili a byli jsme vylučováni. Člověk si nevybere. Hokej je tvrdý sport a když narazíte do hráče a on hned spadne, tak jak pak máte hrát.

Myslíte, že se vás snaží rozhodčí zaříznout?

Ne, k tomu se vůbec nebudu vyjadřovat.

Dali jste v zápase jen jeden gól. Není to málo?

Jeden gól v play-off a navíc doma je strašně málo. Musíme prostě dát těch gólů více než soupeř.

Přitom i po přesilovce pět na tři jste ještě pár minut sevřeli soupeře u jeho brány. Jak je možné, že vám tam nic nepadlo?

Je těžké vystřelit přes hráče, když stojí před bránou v chumlu. Snažili jsme se nahrát puk na volného hráče. To nevyšlo. Já sám jsem měl před sebou prázdnou branku a netrefil jsem se. Kdyby se mi to povedlo, tak to právě mohlo vypadat jinak.

Vídeň vede v sérii 2:0. Máte šanci na zvrat?

Prohrávali jsme v zápasech, jako třeba s Klagenfurtem, o tři góly, a dokázali jsme to otočit. Není nemožné, že bychom sérii s Vídní vyrovnali a ještě ji nakonec vyhráli.

V čem je tohle play-off jiné než to loňské se Záhřebem?

Záhřeb na nás hrál hodně tvrdě už od začátku. Vídeň se snaží hrát hokej a neřeže to tolik. Myslím si, že oproti loňsku teď hrajeme kvalitní hokej.