Dopadl znojemský víkendový dvojboj nad plán?
Nestanovili jsme si nějaký počet bodů, do každého utkání jdeme s tím, že chceme urvat tři body, což se povedlo. V Bolzanu to bylo hodně cenné, protože jsme duel otočili z 0:2 na 3:2. Šlo o ubojované utkání, nebylo moc atraktivní pro diváka, ale je super, že jsme zvrátili vývoj. Ukázal se charakter mužstva, měli jsme obrovskou radost.

A nedělní utkání v Lublani?
Chtělo to dát rychlé góly, což se nám shodou okolností povedlo, když jsme hned v prvním střídání dali branku, ale potom jsme nějak polevili. Lublaň má šikovné hráče a museli jsme výsledek hlídat do poslední vteřiny, nebyla to vůbec žádná sranda. Šest bodů je super víkend, teď na to potřebujeme navázat doma a udělat si stabilní místo v šestce, ať máme klidnější závěr základní části.

Před reprezentační pauzou jste dvakrát prohráli a nedali gól. Pracovali jste na střelbě?
Kluci i trenér už mluvili o tom, že na nás možná dolehla únava, měli jsme strašně moc zápasů a možná nejhorší rozpis v říjnu ze všech mužstev. Sto dvacet minut jsme nedali gól, což bylo hodně špatné a trošku jsme na tom v reprezentační pauze zapracovali. Tři branky nejsou moc, ale zvenku jsou dobré, ještě když znamenají vítězství. Teď potřebujeme udělat pořádnou šňůru.

V obou zápasech se prosadil Adam Hughesman. Jak vám vyhovuje spolupráce s ním a Coltonem Yellow Hornem?
Hráli jsme spolu už před pauzou několik zápasů. V přestávce jsme si sedli, věděli jsme, že to není ono, měli jsme čas se sehrát. Každý trénink jsme si něco říkali, třeba jak vypilovat přesilovku. Tři góly jsou dobré, hlavně se vyhrálo a naše pětka pomohla týmu. Když to takhle bude pokračovat dál, bude to super.

Vaše úkoly zahrnují spíš defenzivní práci?
Když je možnost jít dopředu, jedu s klukama, ale i trenéři mě nabádají, abych kluky hlídal zezadu a zbytečně se někam bezhlavě nehnal, aby to nehořelo. Kluci se taky umí vrátit a zastat práci vzadu, když jsem vepředu. Čekají se od nich hlavně góly a mám je podporovat o metr, dva dál za nimi.

Zapadl Yellow Horn bez potíží zpět do znojemské kabiny po příchodu z Plzně?
Už zmiňoval, že se sem vrátil strašně rád, psali jsme si a nebyl v Plzni úplně nejšťastnější. Všichni jsme se tady na něj těšili, byl mezi hráči oblíbený, i s novými kluky si letos sedl. Roli v týmu má stejnou jako loni, akorát je otázka času, kdy dá první gól, zase mu to tam napadá, bude se dařit jako loni a uděláme úspěch.

Do Bolzana jste jeli po čtvrtečním dopoledním tréninku, v pátek v noci jste se vraceli do Znojma. V sobotu jste měli lehký trénink a v neděli v devět ráno vyrazili do Lublaně. Jak snášíte takové cesty?
Jasně že to není postel doma, pět a půl hodiny v den zápasu do Lublaně je velká dálka, ale každý už si za kariéru zvykl. Autobus máme fakt dobře připravený, natáhneme si nohy, vyspíme se, není v tom problém. Body jsme přivezli, takže dobré. (úsměv)

Jak si dlouhý čas v autobuse krátíte?
Někdy si pustím film, když se mi chce spát, zavřu oči na hodinu či dvě, někdy si čtu. Záleží, jak spím noc předtím, ale nemám to nastavené tak, že musím dvě hodiny před zápasem spát. Co si řekne tělo, to dělám.

Máte před sebou dva domácí zápasy. V úterý od půl sedmé večer hostíte Villach, v pátek ve stejnou dobu Graz. Co na soupeře bude platit?
Villach je strašně rychle bruslící tým, bude nepříjemný. U něj jsme prohráli dokonce 0:6, takže mu máme co vracet. Začátek měl Villach dobrý, teď se mu extra nedařilo. Ještě mrkneme na video, ale když budeme hrát svůj rychlý hokej, hodně střílet a cpát se do brány, využívat beky od modré, dorážet střely a rvát se, měli bychom vyhrát. Musíme taky využívat přesilovky, které nám zatím moc nejdou. To stejné na Graz. Jde o týmy, které jsou kolem nás a bylo by super jim v tabulce odskočit.