Orli se svým rakouským rivalem prohráli všechny čtyři zápasy v základní části a prahli po odvetě. „Pátý zápas a čtvrtý extrémně vyrovnaný. Kromě toho debaklu, kdy jsme dostali sedm, je to o gól nebo o dva, a tím jsou tato derby tak fantastická. Navíc chodí na tyto zápasy víc lidí a skvěle se nám pak hraje," pochvaloval si Tomas.

Znojmo do nadstavby vstoupilo ideálně, protože už v první minutě soupeře nahlodal vedoucí brankou Colton Yellow Horn. Vídeň vyrobila chybu při rozehrávce a dvojice Jan Lattner – Yellow Horn dokonale rozebrala nejen bránícího obránce, ale také gólmana Nathana Lawsona. Kanadský střelec zakončoval do prázdné branky.

Ve třiačtyřicáté minutě unikl Michael Schiechl a vyrovnal, o rozhodnutí se v závěru postaral Tomas. „Klasické derby. Čtyřikrát jsme prohráli a chtěli jsme vyhrát. To stejné i Vídeň, ale měli jsme trochu více štěstí," uvedl domácí kouč Jiří Režnar.

Duel netradičně přerušila i výměna plexiskla po jednom ze soubojů ve druhé třetině. „Vynucená přestávka nám moc nesedla. Trochu jsme se rozseděli v kabině, ale naštěstí jsme v závěru vstřelili zasloužený gól. Myslím, že i ty provokace od soupeře už jsme se naučili za těch pět sezon lépe snášet," řekl útočník Martin Podešva.

V neděli od půl šesté se Orli představí v Dornbirnu. „Chceme nějaké body přivézt. Určitě tam pojedeme v nejsilnější sestavě," prohlásil Režnar.

orli znojmo 2
vídeň 1

Třetiny: 1:0, 0:0, 1:1

Branky a nahrávky: 1. Yellow Horn (Bartoš, Lattner), 60. Tomas (Štach, Trivino) – 43. Schiechl (Fraser, Hartl)

Rozhodčí: Babić, Piragić – Zgonc, Nagy

Vyloučení: 4:4. Bez využití

Diváci: 3415

Střely na branku: 33:26.

Znojmo: Nechvátal – Štach, Lakos A., Bořuta, Lattner, Roupec, Biro, Stehlík, Šulák – Tomas, Corey, Rehuš – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Podešva, Pucher, Číp – Špaček, Fiala, Novák.

Vídeň: Lawson – Fraser, Lakos P., Iberer, Milam, Cuma, Peter, Hackl, Maxa – Nödl, Dzieduszycki, Ferland – Gamache, Sharp, Rotter – Fischer, Bois, Whitmore – Grosslercher, Schiechl, Hartl.