Napadlo vás, že se podíváte do reprezentace?

Je to překvapení, ani jsem na to moc nemyslel. Byl jsem rád, že se mně povedla sezona, sice jsme s klubem vypadli brzy, ale neměl jsem ji tak špatnou. Jsem rád, že je o mě zájem v zahraničí, v tohle jsem nedoufal.

V příští sezoně už nebudete ve znojemském dresu?

Vypadá to, že asi budu v zahraničí. Ještě nechci konkrétně jmenovat, kam to bude, ale nejspíš půjdu do evropského klubu. Jasno bude po reprezentaci.

Mluvili s vámi v sezoně reprezentační trenéři?

Osobní kontakt jsme neměli, ani jsem nevěděl, že mě sledují, ale doufal jsem, že si výkony můžu říct o nominaci.

Zatím jde pouze o tréninkový kemp. Myslíte na pevné usazení v národním týmu?

Beru to jako úplně první krok k seniorské reprezentaci. Můžu z toho jen vytěžit maximum, co půjde, a budu se snažit ukázat to nejlepší, co umím. Děkuji hlavně majiteli klubu Oherovi a sportovnímu manažerovi Dočekalovi, že si mě všimli, a dostal jsem šanci vyhrát se ve Znojmě, což mi pomohlo v kariéře až do české reprezentace.

Odpočinul jste si teď od hokeje, nebo už trénujete?

Dal jsem si volno, ale pořád musím být na ledě, mám nějaký individuálně ve Znojmě, klub mi vyšel vstříc, a půjdu s juniorkou.

Už přebolelo zklamání z rychlého vyřazení ve čtvrtfinále EBEL s Klagenfurtem?

To víte, že mrzí, když vám takhle ukončí sezonu. Je možné, že se už s některými kluky neuvidíme. Škoda, že jsme nepostoupili do semifinále, prohrát 0:4 na zápasy pro nás bylo docela kruté. Zasloužili jsme si aspoň dvě utkání vyhrát.

Pohled klubu
„Liborova nominace je skvělá zpráva pro hráče, pro náš klub i pro město Znojmo. V našem dresu dostal příležitost, za poslední dvě sezony tady ohromně vyrostl a vyzrál. Pozvánka do národního týmu je pro něj zasloužená odměna. V současné době je Libor Šulák atraktivní jméno po celé hokejové Evropě. Na stole máme nabídky z předních evropských soutěží,“ uvedl na klubovém webu sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal.