Po osmi letech jste opět kývl na znojemské angažmá, jak se vše seběhlo?

Už v minulé sezoně jsem udržoval kontakt s trenérem Petrem Kučírkem, takže jsem sledoval, jak kluci hrají. Ve Znojmě jsem už párkrát trénoval, proto mě zajímalo, jak se kluci vyvíjejí. Poté jsme se domlouvali, že by nebylo špatné, kdybych na svou dřívější práci v klubu navázal. Kučírek odešel k nižším věkovým kategoriím a já využil této příležitosti.

Kde jste trénoval po svém odchodu ze Znojma?

Po angažmá ve Znojmě jsem byl dva roky v Kometě, kde jsem trénoval juniory. Pak jsem odešel do Slavie Praha, kde jsem byl také dva roky. Působil jsem jako asistent u šesté až osmé třídy. V té době jsem trochu odpočíval, nabíral síly. S dětmi se pracuje trochu jinak. Byla to jiná práce než u juniorky. Ale samozřejmě je to stále velká zodpovědnost.

Kdy jste s juniorkou začal letní přípravu?

V květnu. V prvních pěti týdnech jsme se soustředili na objem přípravy, teď se snažíme zapracovat na rychlosti. Tedy příprava na led.

Kolik hráčů s vámi přípravu absolvuje?

Mám v týmu osmnáct hráčů. Vše bylo ztíženo tím, že jsme měli hodně kluků, kteří dodělávali maturity. Docházka byla asi sedmdesát procent. Dost kluků navíc dojíždí, v průměru trénujeme asi v patnácti.

Loňská juniorská jednička Dovina odchází, jak to vypadá s gólmany?

Zatím nemáme ani jednoho. Trénoval s námi brankář Petr Helešic, ale ten se spíše soustředí na Moravské Budějovice. Doufáme, že se nám podaří nějakého gólmana, který by nám mohl dělat jedničku, vyjednat. Ideální by bylo, kdyby mohl zároveň chytat jako trojka u A-mužstva.

Případně by se v juniorce mohla objevit brankářská posila Patrik Nechvátal, který je u A-týmu…

Patrik by teoreticky mohl, ale my s tím vůbec nekalkulujeme. My si představujeme gólmana, který by s juniorkou denně trénoval, což by v tomto případě nešlo.

Jak to vypadá se složením týmu?

Přišlo nám asi sedm hráčů ze staršího dorostu. Noví hráči zatím nepřišli, ale určitě je ještě budeme hledat. Hlavně z ročníků 1993 a 1994, tedy ty trochu zkušenější. Máme tu dost mladých hráčů, ale potřebujeme i starší, kteří by si navíc mohli zahrát i za Moravské Budějovice. Já bych přivítal, kdyby se v týmu objevili starší hráči a nějaký kvalitní gólman. Potom by tým mohl fungovat a opět podávat solidní výsledky. Přiznejme si, že nám odešlo devadesát procent gólů s Nováčkem a Špačkem, takže to bude opravdu znát. Navíc skončili Matyáš Hložek a Vojtěch Žemlička.

Jak jste spokojen s přístupem hráčů k přípravě?

Nebyl tady ani jeden hráč, který by do ní nešel naplno. Po této stránce jsem spokojený. S čím spokojený nejsem, je, že by nás mělo být nějakých pětadvacet. Navíc do toho maturity…

Máte už dojednaná přípravná utkání?

Máme. Je jich na programu asi dvanáct. Opět se utkáme s A-týmem Moravských Budějovic. Budeme si moci trochu ujasnit, kteří hráči by mohli v sezoně naskočit do jejich seniorského mužstva.

MARTIN SMEJKAL