Suverénně jste vyhráli základní část krajského přeboru. Co vás nyní čeká?
Ve středu nám začíná doma kvalifikace o baráž s Orlovou. Hrát budeme dva zápasy, ze kterých postoupí vítěz do duelu s Porubou. To už by byla baráž o postup do druhé ligy, a ta se hraje na dva vítězné zápasy.

Jak jste se stal trenérem Moravských Budějovic?
Loni mě oslovil majitel klubu Zdeněk Stojánek, jestli bych nechtěl tým od nové sezony trénovat. Znal jsem to tam, protože jsem zde i hrál. Také jsem v Budějovicích loni několik tréninků vedl a klukům se to líbilo. Starší hráči Jirka Oliva a Jirka Cihlář už chtěli končit, ale když jsem přišel k týmu já, zůstali. Snažil jsem se mančaft poskládat tak, aby dobře fungoval a byla tam dobrá parta.

Trénujete své bývalé spoluhráče. Máte u nich respekt?
Vybral jsem si takové hráče, abych mezi nimi neměl rušivé elementy. Samozřejmě, že každý hráč si v kabině zanadává, ale na ledě moje rozhodnutí respektují.

Kromě vás tam jsou hráči ze Znojma…
Máme v týmu ze znojemských odchovanců v obraně Jirku Prku, Lukáše Boudu a Romana Sechovce. Jsou to opory týmu. V útoku je Tomáš Hradecký, na kterém ze začátku bylo vidět, že rok nehrál, ale teď je to top hráč. Byl tu ještě Stanislav Ferenčík, ale v průběhu sezony u nás skončil.

Vy jste v Moravských Budějovicích zažil jako hráč trenérskou legendu Stanislava Neveselého. Jak vás ovlivnil?
Byl skutečnou osobností. Zaujal mě jeho přístup k tréninku, k vedení zápasu a jak na hráče působil. Při trénincích používám některá jeho cvičení. Bohužel musel ze zdravotních důvodů skončit.

Ve Znojmě jste byl i nějakou chvíli asistentem u juniorky, která pak vloni vyhrála republikový  titul. V čem byl tým výjimečný?
Loni to byl velice kvalitní tým. Sešel se silný ročník, který se vhodně doplnil hráči odjinud.  Podle mě, pokud by tento tým nevyhrál titul, tak by to byl  vzhledem ke kvalitě hráčů neúspěch.  Osou mančaftu byli znojemští hráči, se kterými znojemští trenéři pracovali deset až dvanáct let, a vychovali z nich kvalitní hráče.

Letos už znojemská juniorka jen paběrkuje. Je beznadějně  poslední. Jak se na to díváte?
Loni letošní junioři hráli první ligu dorostu, což je obrovský skok do extraligy. Je velký rozdíl mezi první ligou a extraligou juniorů, natož skok z první ligy dorostu do juniorské extraligy. Trenér Milan Kastner s nimi dělá možné i nemožné, ale zřejmě tam chybí kvalita hráčů.

Ve znojemské mládeži se stále pohybujete. Trénujete mladší dorost a děti v přípravce. Je tam nějaký ročník, který by byl podobný loňským juniorům?
Silný ročník jsou asi až kluci ročníku 2004 – 2005. Jsou to letošní třeťáci. Ale i ve starších kategoriích je několik šikovných kluků. Máme  malou základnu. Půjčujeme si kluky mezi věkovými kategoriemi.  V přípravce je třicet dětí, což je dobré, i když jsou to dvě až tři třídy dohromady.

Zajímavosti ze základní části  týmu Moravských Budějovic

- Ani jedna prohra v základní hrací době.
- Soupeřům dali 173 gólů, což je průměrně 7,8 gólů na zápas.
– Šesti soupeřům vstřelili  11 gólů.
– Největší gólový rozdíl činil 11:1.
– Nejrychlejší gól vstřelil Petr Zahradník v utkání s Warriorem Brno v čase 00:09.
– V žádném zápase nechyběl útočník Lukáš Sobotka.
– Nejúspěšnějším střelcem se stal Marek Kundela – 28 branek.
– O největší počet asistencí se zasloužil Jiří Oliva –  28 přihrávek.
– Nejproduktivnějším hráčem byl Petr Zahradník – 51 kanadských bodů.
– Hattrick vstřelili: Lukáš Dostál, Jiří Oliva 2x, Petr Zahradník, Lukáš Sobotka a  Marek Kundela 2x, přičemž jeden byl čistý, skóroval  během patnácti  minut v 1. třetině.

Zdroj: www.hcmb.cz