Uplynulo jen 48 dní od čtvrtfinálové porážky play off ve Vídni a hokejoví Orli už se v pondělí hlásili na první tréninkové jednotce na nadcházející ročník mezinárodní soutěže EBEL. Po odchodu Martina Stloukala na mužstvo nově dohlíží hlavní kouč Jiří Režnar a jeho asistent Milan Navrátil, novou tváří v týmu je brankář Jakub Čech. „Místo v kabině už mám, sedím vedle Petra Beránka," hlásila nová akvizice.

Kádr rozšířil v neděli také americký obránce Andrew Thomas, který po příchodu ze slovinské Lublaně podepsal roční kontrakt. K týmu se ale připojí až se startem přípravy na ledě. „Vedení ho sledovalo už delší dobu. Jedná se o hráče, který zapadá do koncepce mužstva," charakterizoval stokilového zadáka kouč Režnar.

Orli pro příští sezonu počítají i se službami útočníka Martina Podešvy, který podepsal roční smlouvu s opcí. „Dohodli jsme se rychle, jiné nabídky jsem ani nezvažoval," potvrdil čtyřiadvacetiletý forvard, který se má stát nástupcem Marka Urama ve formaci s Peterem Pucherem. „Loni a předloni už jsme hráli v jedné lajně ještě s Adamem Havlíkem. Rozuměli jsme si, věřím, že spolupráce bude fungovat," těšil se Podešva.

Otázka jedničky

Po prohraném čtvrtfinále play off s Vídní dopadla kritika zejména na gólmany. „Je třeba uznat, že soupeř měl na tomto postu větší kvalitu," povídal bývalý kouč Stloukal po sérii, kterou Znojmo prohrálo 1:4 na zápasy.

Ondřej Kacetl po sezoně zamířil do Českých Budějovic, na jeho místo přišel Čech, který se popere o místo jedničky s Filipem Landsmanem. „Zatím jsme se jen seznámili, boj nastane až na ledě. Kdo bude mít lepší formu, bude chytat," řekl Čech.

Vyšších očekávání v mezinárodní soutěži se nebojí. „EBEL mě táhla, měl jsem na ni pozitivní ohlasy. Navíc se znám s panem Režnarem. Jestli jsem na ni připravený, ukáže až čas. Udělám maximum, abych se dobře připravil a nezklamal," prohlásil odhodlaně sedmadvacetiletý gólman, který si už v sedmnácti letech vyzkoušel extraligu v dresu Havířova.

Příprava začíná Orlům zvolna. „První trénink byl spíš rozkoukávací, něco jsme si zahráli, ale od příštího týdne už pojedeme naplno," popsal pondělní setkání Podešva.

V tomto týdnu se Orli scházejí pouze k dopoledním tréninkům a podrobí se také vstupním lékařským prohlídkám. Suchá příprava potrvá pět týdnů, následuje týden volna, další čtyři týdny tréninku a poté přesun na led. Mezitím klub hledá další posily. „Jsou v jednání," potvrdil Režnar.