„Šli jsme do zápasu s tím, že potřebujeme doma začít sbírat body. Utekly nám totiž první dva zápasy, které jsme měli dobře rozehrané. Chtěli jsme získat čtyři body a to se nám povedlo, takže to je super,"  hodnotil víkendové výhry kapitán domácích Orlů Jiří Beroun.

Nedávno sdělil asistent trenéra Orlů Milan Navrátil, že je třeba pracovat na psychice, aby na konci zápasu s příchodem soupeřových gólů nehráli Orli tak ustrašeně. „Padesát minut hrajeme výborně, nepustíme soupeře do hry, ale do třetí třetiny nastoupí hráči jakoby podělaní a bojí se vítězství," hodnotil takzvané psychické problémy znojemský trenér Jiří Režnar.

Na psychice se tedy asi bude pracovat i nadále.  „Většina kádru jsou mladí hráči, kteří se psychicky sesypou, když dostaneme  gól," sdělil Režnar.

Prvním gólem, který střelil Jan Lattner, zahájili Orli úspěšnou obranu své půdy. Druhou třetinu oživila rvačka domácího Müllera a Frassera z hostujícího týmu. Müller se rvát nechtěl, nakonec však skončil jako vítěz. Villachu hrozil debakl. V 51. minutě se však vzpamatoval a během chvilky snížil domácí vedení o tři góly. Znojmo tak získalo body a hosté odjížděli s prázdnou. V bráně se také poprvé představil nový člen domácího týmu Sasu Hovi, který má za páteční zápas připsaných šestatřicet zákroků.

„Hráčům nebylo v prvních dvou třetinách co vytknout," shrnul znojemský trenér.

Sobotní utkání s Innsbruckem nakonec dopadlo stejným poměrem. Jak se ozývalo z davu, Orli utopili Žraloky z Innsbrucku pěti góly. „Innsburck je proti loňsku kvalitnější tým a o tom svědčí i to, že už mají nějaké body," sdělil kapitán Orlů Beroun.

I přes kvalitu soupeře si v sobotu domácí drželi vedení v první třetině. Po přestávce začal vystrkovat růžky i Innsbruck, když dvěma góly začal dorovnávat Orlí náskok.

Domácí měli spoustu nevyužitých šancí. „Musíme více proměňovat šance, které si vytvoříme, a snažit se být více brankoví, abychom ty góly dávali," hodnotil domácí kouč.

K vidění bylo i několik přesilovek, které však domácí Orli ustáli s přehledem. „Dneska klobouk dolů před klukama, kteří odehráli to oslabení. Oslabení nám jde, máme ho nacvičené," pronesl znojemský trenér Režnar.

Orli mají nyní týden volno a poté je čeká zápas s Lublaní.

ROMANA ČERNÁ