Orli nastoupili do zápasu pouze se sedmi obránci, protože jim chyběla dvojice Maris Jass a Martin Bača. Třináctým útočníkem pak zůstal Jan Lattner.

Znojemští vstoupili do utkání aktivnějí, ale nedařilo se jim přejít přes obranný val Innsbrucku, jenž držel také několika povedenými zákroky brankář Adam Munro.

Innsbruck si v první třetině žádnou výraznější brankovou situaci nevyužil a zaměřoval se právě na precizní defenzivu. V osmnácté minutě našla přihrávka domácího Radka Čípa mezi kruhy hokejku kapitána Orlů Jiřího Berouna, který vystřelil z první avšak netrefil branku Žraloků.

I ve druhé části pokračoval útočný tlak Znojemských. Nejprve předvedli povedenou kombinaci útočníci Ondřej Šedivý a Adam Havlík, na kterou navázal střelou od modré Richard Pavlikovský, jenže nikdo se neprosadil. Z ojedinělé příležitosti pak střílel hostující útočník Mario Huber, ale Chris Holt v brance Znojma ani nemusel zasahovat. Další gólová příležitost již ale byla pro domácí úspěšně dokončena, po střele Branislava Rehuše se kotouč odrazil k nehlídanému střelci Romanu Tomasovi a ten otevřel skóre utkání.

Vzápětí hrálo Znojmo první přesilovku v zápase, ale ta se jim vůbec nevydařila. V jednatřicáté minutě se Radku Čípovi podařilo Munra překonat, ale poslední záchranou byl nakonec obránce Innsbrucku a ten zabránil kotouči k postupu do sítě. Následný drzý průnik vysokého slovenského beka v řadách Znojma Martina Nemčika již však brankou skončil a to i přesto, že byl faulován. Munro se po kotouči natahoval svým betonem marně.

Další vyložená šance třetího Orlího útoku pro změnu skončila na výzbroji innsbrucké obrany. Znojemský útok byl při chuti a dvě minuty před koncem prostředí třetiny vystřelil z rohu při rychlém protiútoku Číp a hostující gólman vyrazil puk jen na hokejku Jana Šedy. Znojemští si poté vyzkoušeli i oslabení a první jeho polovinu s koncem druhé třetiny ubránili.

Třetí třetinu herně Orli kontrolovali a nadále ostřelovali hostujícího brankáře. Příležitosti Innsbrucku pokrýval znojemský brankář Holt. Další hrubku Innsbrucku v rozehrávce mohl zužitkovat Rehuš, ale tísněný poslal puk těsně vedle brankové konstrukce. Nebezpečnou akcí se prezentoval i Číp, který střelou přes obránce trefil boční síť. Obrovskou šanci měli i Žraloci, ale Adam Havlík zachraňoval kotouč na brankové čáře, což potvrdil následně i videorozhodčí. Proti střele Martina Podešvy se pro změnu postavil beton Munra.

Orli svým vítězstvím uhájili pátou pozici a připsali si důležité dva body do bojů o play-off. Brankář Chris Holt zároveň vychytal svojí první v EBEL.

V neděli se ve Znojmě představí ambiciózní Vídeň a derby bude živě vysílat i celostatní sportovní stanice SPORT 5.

Orli Znojmo – HC TWK Innsbruck 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Tomas (Rehuš, Štach), 33. Nemčík (Pavlikovský), 39. Šeda (Číp, Beroun). Rozhodčí: Erd, Gebei – Loicht, Nagy. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 2614.

Orli Znojmo: Holt (Nechvátal) – Klimíček, Bořuta, Pavlikovský, Nemčík, Grof, Štach, Sova – Beroun, Šeda, Číp – Šedivý, Pucher, Havlík – Tomas, Podešva, Rehuš – Novák, Fiala, Abdul – Lattner.

HC TWK Innsbruck: Munro (Machreich) – Ebner, van Ballegooie, MacAulay, Stern, Ross, Hörtnagl, Teschauer, Paulweber – Schennach, Beech, Siddall – Olsson, Valdix, Ulmer – Höller, Kaspitz, Mössmer – Schramm, Huber, Frischmann.