Orli dvakrát prohráli a pokud v pátek večer ve Vídni nezaberou, jejich naděje na postup se notně sníží. Třetí díl série hrané na čtyři vítězná utkání začíná patnáct minut po sedmé hodině večer. „Nálada je pořád bojovná, zbraně neskládáme. Ve Vídni se porveme o vítězství, abychom sérii zdramatizovali," burcuje znojemský kapitán Jiří Beroun.

Jeho mužstvo zatím doplácí na střeleckou nemohoucnost. „S jednou brankou nemůžeme doma zvítězit. V nadstavbě jsme stříleli spoustu branek, teď jsme se zadrhli. Samozřejmě hrajeme proti lepší obraně, přesto se musíme víc tlačit do brány a proměňovat šance," nabádá Beroun. „Ve Vídni nevyčnívá žádná individualita, hrají na tři vyrovnané pětky. Rozdíl mezi týmy je zatím jen v koncovce," tvrdí.

Znojmo loni ve své premiérové sezoně v EBEL vypadlo ve čtvrtfinále se Záhřebem po čtyřech porážkách. „Všichni víme, o co hrajeme, nepotřebujeme nijak nahecovat. Atmosféry ve Vídni se neobáváme, té ve Znojmě se nevyrovná. Naši fanoušci je předčili," dodává Beroun.

Jenže domácí si věří. „Chceme jít dál tak rychle, jak jen to bude možné. Předvedeme opět co nejlepší výkon a zvítězíme. Jen když se spolehneme na naše silné stránky a soupeři vnutíme naši hru, máme šanci na splnění našeho cíle," říká vídeňský útočník Rafael Rotter na oficiálních webových stránkách EBEL.

Orli vs. Vídeň

Zápasy v základní části:

Orli Znojmo – Vídeň Capitals 3:4

Vídeň Capitals – Orli Znojmo 3:1

Vídeň Capitals – Orli Znojmo 3:2

Orli Znojmo – Vídeň Capitals 1:4

Zápasy ve čtvrtfinále play off:

Vídeň Capitals – Orli Znojmo 6:3

Orli Znojmo – Vídeň Capitals 1:3

Nejbližší utkání čtvrtfinále:

Vídeň Capitals – Orli Znojmo (pátek v 19.15)

Orli Znojmo – Vídeň Capitals (neděle v 17.30)