Jak se uskutečnil váš návrat do Znojma?

Zlín mě odeslal původně na dva zápasy do Přerova, ale pak to vypadalo, že bych měl v první lize zůstat delší dobu. Proto jsem se domluvil ve Znojmě, měli o můj návrat zájem.

Mrzí vás hodně, že angažmá ve Zlíně nevyšlo?

Samozřejmě. Nečekal jsem, že tam ani nedohraji sezonu. Na druhou stranu jsem rád, že se vracím do známého prostředí, kde jsem odehrál šest sezon. Znojmo navíc beru jako druhý domov.

Fanoušci vám to ukázali, když v duelu proti Vídni skandovali vaše jméno…

Pro hokejistu je to krásný pocit. Dobře mě přivítali taky kluci v kabině. I když se kádr hodně obměnil, pořád tu znám dost kluků. Sedli jsme si bez problému.

Do Znojma se nedávno vrátil i Colton Yellow Horn, kterému taktéž nevyšlo extraligové angažmá. Doplatili jste na to, že Zlínu ani Plzni se letos nedaří?

Oba dva týmy hrají ve spodních patrech tabulky, což asi mělo na náš odchod nějaký vliv. Navíc mají stálou kostru týmu, my jako nově přichozí jsme měli pozici o něco těžší.

S Yellow Hornem jste odehrál všechny tři zápasy. S vámi nastupuje navíc nejproduktivnější znojemský hráč David Bartoš. Hraje se vám s nimi dobře?

Kluci jsou silní na puku, dokáží se udržet na kotouči. Navíc přemýšlí podobně jako já, takže mám radost, že s nimi můžu nastupovat.

Ve třech utkáních jste zaznamenal tři body. Stihl jste se už adaptovat zpět na EBEL?

Myslím, že ano. Tady se hraje víc nahoru dolů a extraliga zase víc vychází z obrany.

Co bude důležité v úterním zápase s Innsbruckem po porážce v Dornbirnu?

Každý zápas je jiný. Navíc jsme hráli venku. Náš další soupeř hodně posílil a je pátý. Musíme častěji střílet a cpát se do brány.

PATRIK EL-TALABÁNI