Hosté z Dornbirnu byli v prvních minutách aktivnější a několikrát vyprášili znojemskému brankáři vyrážečku. Výrazně jim k tomu přispěla i početní převaha. Duel byl od samého začátku plný tvrdých soubojů a menších rozmíšek. Až v sedmé minutě si první těžký zákrok připsal i dornbirnský brankář Florian Hardy, jehož prověřil Jakub Stehlík.

Oproti čtvrtému zápasu série hrálo Znojmo od začátku na čtyři útoky a právě čtvrtá řada vybojovala pro Orly první přesilovku, když ránu Ondreje Šedivého vyrazil Hardy jen před sebe a dorážející Branislav Rehuš byl zastaven nedovoleně. Přesilovka však domácímu celku vůbec nevyšla. Ve dvanácté minutě se do samostatného úniku dostával Matt Siddall, jenž naštěstí pro Znojemské byl rychlejší než kotouč a rozhodčí odpískali ofsajd.

O minutu později vyrážel Hardy střelu Jana Lattnera na připraveného Lubomíra Štacha, puk byl ale prudký a přeskočil obránci Orlů hokejku. V šestnácté minutě předvedla třetí formace Znojma neuvěřitelný kolotoč v pásmu Dornbirnu a po další ráně Martina Podešvy se k odraženému kotouči dostal nejrychleji Radek Číp, jenž do protipohybu Hardyho otevřel skóre večera.

V další přesilovce v sedmnácté minutě si domácí počínali už lépe a ostřelovali francouzského brankáře Hardyho. Jeden z pokusů byl ale sražen a hosté se dostali do rychlého protiútoku. Přinesl jim ale jen vyloučení kapitána Niko Petrika a další obléhání dornbirnské branky, které ukončil tečí střely Petra Šenkeříka kanadský útočník Colton Yellow Horn.

Znojmo začalo útočně i druhou třetinu a Ondřej Fiala hledal po pasu z křídla před brankou Romana Tomase. Orli byli jednoznačně lepším týmem a přehrávali Buldoky. Další nálož radosti dopřál znojemskému publiku Lattner, když zachytil vysokou nahrávku a lehkým usměrněním poslal puk do sítě.

Poté obránce Michael Caruso orazítkoval horní tyč a následně se podařilo hostujícímu Nicholasu Crawfordovi zkorigovat stav. V pětatřicáté minutě dostali hosté příležitost dvojnásobné přesilovky. Největší příležitost měl slovenský forward ve službách Dornbirnu Marek Zagrapan. Dvě minuty před koncem druhé části dopravili hosté kotouč do branky Lukáše podruhé a po kontrole na videu jej rozhodčí uznali. „V play off je důležité, když vstřelíte první gól. Soupeř musí otevřít hru a začít bláznit. My jsme přestali hrát naší hru a Dornbirn nás po právu trestal," poznamenal trenér Znojma Jiří Režnar.

Do třetí třetiny vstoupili Orli s cílem zvýšit vedení, ale Ondřej Fiala ani Podešva neuspěli. Svojí pověstnou ránou to zkoušel i Tomas, tentokrát mu střela nesedla. Znojemští tlačili v přesilové hře, Hardy odolával. Do obrovské šance se dostal Podešva po přihrávce Corey Trivina, z velké blízkosti se neprosadil.

Po přečkání oslabení začali tlačit hráči Dornbirnu a vyvíjet na znojemské tlak při rozehrávce. V ní chyboval Stehlík a pořádně zatopil obraně. V padesáté minutě zkoušel samostatnou akci David Bartoš. Výrazně si Dornbirn zkomplikoval své šance na vyrovnání čtyřminutovým trestem útočníka Chrise D'Alvise, který udeřil do obličeje obránce Štacha. Přesilovky se Znojmu v play off příliš nedaří, ale to tentokrát neplatilo. Sám před Hardym zůstal Bartoš a nekompromisně zavěsil.
Dornbirn to zkoušel ještě vabank bez Hardyho v brance, ale postupový mečbol zajistil Orlům pátou brankou Tomas. „Je škoda, že jsme si ten zápas sami zkomplikovali častým vylučováním. To je asi jediná možnost, kdy nás Dornbirn dokáže přehrávat. V úterý to chceme za každou cenu ukončit," řekl autor vítězné trefy Lattner.

Znojmo si dokráčelo pro třetí výhru a v úterý může slavit historický postup do semifinále EBEL.