Hrajete na setkání harleyářů často?
Přiznám se, že jsem překvapen, že si nás motorkáři vybrali, abychom jim zahráli na jejich srazu, protože na těchto akcích hrají zpravidla jiné skupiny, rockovější, ale doufám, že to ustojíme. Vím to, protože sám jsem motorkář. Tady ve Znojmě jsme vplné sestavě, vpěti lidech a vklasickém obsazení jaké by měla hudební skupina mít.
Přibližte čtenářům, kteří kapelu Bokomara neznají, jaký druh hudby hrajete?
Já tomu říkám tremp-country-folk-rock-lidovko-heavymetal. Já jsem naši muziku nikdy neškatulkoval a tím byla Bokomara zajímavá. Písničce dáváme vždycky takový kabát, jaký potřebuje, a tím jsme nikdy neměli pocit, že to musí být folk nebo něco jiného. Tyto záležitosti jsem nikdy neřešil. Bokomara začínala původně jako folkrocková kapela vpěti lidech a později jsme zekonomických důvodů hráli jen ve třech. Pak jsme hráli i se dvěma zpěvačkami a teď nás na koncertech jako zpěvačka občas doprovází velká legenda, paní Naďa Urbánková. Sní jsme natočili také naše nejnovější cédéčko, které by mělo na trh přijít o letošním podzimu.
Bokomara sUrbánkovou? Vezmou to lidi? Není to každá ves jiný pes?
Já sám jsem si nikdy nemyslel, že budu zpívat spopovou zpěvačkou. A teď už vím, že je to pro mne i pro ty, kteří nás už slyšeli, obrovský zážitek. Naďa Urbánková má obrovský hlasový fond a i teď vjejím věku je neuvěřitelný živel. Mám se od ní co učit. Na albu zpívá od šansonu přes pop do pseudocountry. Písničky, které lidi znají, dostaly nový kabát, jaký potřebovaly a doufám, že se budou líbit. Pro nás každopádně byla práce sNaďou na nové desce hodně zajímavá.
Vaše texty sléty nic neztrácí na své působivosti a jsou stále aktuální. To se u jiných kapel až tak často nestává. Čím to?
Bokomara měla vždycky obrovské štěstí na textaře.A texty ty jsou pro každou kapelu hodně důležité. Pro nás píší Jiří Brabec Moravský, Milan Jablonský nebo Renata Černá, která pro nás píše folk-rockové záležitosti. Na dobré texty se skvěle hudba skládá a já se vždycky snažil svou muziku textům podřídit. Všichni zmiňovaní jsou básníci a já tím vyzdvihnul jejich text, aby se smuzikou nemlátil a aby tím naše písničky byly o něčem.