„Filharmonici z Hradce si dali opravdu záležet, hráli osobitě a s velkým nasazením. Mladé sólistky předvedly bezchybný a profesionální výkon a sklidily zasloužený potlesk zaplněné jízdárny Louckého kláštera. Tři stovky diváků je pro nás optimistické číslo. Pozoruji úbytek návštěvníků na festivalech ve Znojmě, ale doufám, že tento trend hudební festival nebude následovat. I páteční karneval na Masarykově náměstí navštívilo několik stovek lidí," zhodnotil prezident festivalu Jiří Ludvík.

Okouzlení z výkonu filharmoniků byli i diváci. „Jsme na festivalu asi po třetí. Přemluvila jsem manžela k návštěvě koncertu filharmonie a myslím, že se skvěle bavil. Výkony hudebníků byly obdivuhodné. Těším se na vystoupení Pavla Šporcla, které bude asi za týden. Zvědavá jsem také na balet Král Slunce," řekla pravidelná návštěvnice Klára Dočkalová.

Chválou nešetřil ani starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina. „Jsem velkým fanouškem a obdivovatelem organizátorů festivalu. Je to úžasný projekt, před kterým smekám," chválil Třetina.

Návštěvnost zatím nijak neovlivnilo deštivé počasí. Ostatně, organizátoři moudře a prakticky přesunuli plánované koncerty pod širým nebem do jízdárny Louckého kláštera. „Pod střechou byla i nedělní česká premiéra dua improvizátorů Alekseye Igudesmana a Richarda Hyung-ki Joo. Na jejich představení jsem se moc těšil a výkony předčily mé očekávání," dodal Ludvík.

Také pondělní dobročinný koncert na zámku v Uherčicích bude pod střechou. Vystoupí na něm operní sólistka Pavlína Sénićs s dalšími hudebníky a hercem Ondřejem Vetchým. „Pak už snad vysvitne slunce a všechny plánované venkovní akce zůstanou pod širým nebem. Ve středu zahrají malí géniové na nádvoří Jihomoravského muzea a ve čtvrtek Znojemští hudebníci v Louckém klášteře, na nádvoří bývalé školy," pozval prezident festivalu.