Letos se na festivalu představí celkem pět kapel. „Jsem rád, že mohu lidem, kteří mají rádi živou muziku sdělit, že pozvání přijali a účast přislíbili mladí, asi rok fungující Znojmáci, kteří hrají alternativní rock. Jmenují se New Vegas. Ti vystoupí jako první,“ uvedl pořadatel sobotního Statek Festu Jiří „Jonatán“ Jonáš. Tato kapela spustí na zahrádce Statku už v pět hodin odpoledne.

Další je kapela Ette Enaka. „Tihle muzikanti hrají indie rock, který měli možnost slyšet i návštěvníci letošního festivalu Colours of Ostrava. Kapela The Queues představí své nové EP a předpokládám, že stejně jako v loni vzbudí u posluchačů nadšení,“ konstatoval Jonáš.

Karel David druhý zleva. Marcela Davidová s oceněním za mimořádný přínos regionu.
Ruční papírna Stará škola má ocenění ze Země živitelky

Metal-rock´n´roll nabídne známý Ocelot. „To je skvadra, která bohužel ve Znojmě hraje minimálně. Přitom je to nástupce za bolševika legendární skupiny Proxima. Pomyslnou třešničkou na dortu je X-Core, hardcorové uskupení, které na této akci již několikrát hrálo. Ale stejně jako v předchozích případech budou mít návštěvníci možnost seznámit se s jejich novým hudebním konceptem,“ dodal Jonáš.

Po loňské výstavě obrazů Michaelly Black bude na festivalu vystavovat své fotografie znojemský fotograf Přemysl Dufek. „Hosté se mohou podívat na několik fotek, které jsem náhodně vybral na základě žádosti Jirky Jonáše. Ale festival je hlavně o hudbě,“ řekl Dufek.

Na festival se těší třeba muzikant Ivan Anděl. „Statek Fest nemůžu vynechat. Hraje tam vždycky spousta zajímavých kapel a skvělých muzikantů. A navíc se tam potkávám se spoustou přátel,“ zakončil Andel.