„To byla největší čára přes rozpočet. I když jsme na déšť byli dobře připraveni, diváky odradil. Přišla jich asi polovina, co loni,“ posteskl si jeden z organizátorů Pavel Kovařík.

Ani se skupinami nebylo tentokrát lehké pořízení. „Kapela 100 stupňů nám odřekla v pátek. Skupina PSH zase oproti smlouvě odehrála místo hodiny jen třicet minut. A to byla ze všech účinkujících nejdražší. Spoustu věcí jsme prostě museli řešit na poslední chvíli,“ dodal Kovařík.

Do červených čísel se ale pořadatelé nedostali. „Vrátili se nám náklady. Když ovšem nepočítám telefony či náš čas. Zatím ještě uklízíme, počítání přijde na pořad dne později,“ vysvětlil Kovařík.

Jestli se nechají organizátoři odradit od pořádání dalšího ročníku festivalu, zatím neví. „Nemyslím, že by nás to odradilo. Ale musíme to promyslet. Na závěry je ještě brzo,“ řekl Kovařík.

Zcela bez incidentů proběhl festival z pohledu městské policie. „Na místě jsme nemuseli řešit žádné rvačky, neměli jsme ani žádné telefonáty ohledně rušení nočního klidu,“ řekl operační důstojník městských strážníků.